EDİRNE’de ehliyetsiz sürücü 18 yaşındaki Uğur Kahraman’ın kullandığı otomobil, iki araca çarptıktan sonra orta refuju aşıp karşı şeritten gelen bir başka otomobile çarpıştı. Kazada Kahraman ile otomobilde bulunan annesi öldü, kardeşi ile diğer araçlardaki 3 kişi yaralandı.

Kaza, saat 19.00 sıralarında Atatürk Bulvarı Yeni Sanayi Sitesi önünde meydana geldi. İddiaya göre, Havsa istikametine giden Uğur Kahraman yönetimindeki 52 BC 202 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirmesi sonucu ilk önce aynı istikamette gittikleri Mediha Kuru yönetimindeki 22 HY 244 plakalı otomobil ve Aydın Kaya idaresindeki 22 ET 894 plakalı hafif ticari araçla çarpıştıktan sonra orta refuju aşıp karşı şeride geçti ve şehir merkezi istikametine giden İlker Aydoğdu idaresindeki 43 SD 175 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Kazayı diğer şeritteki iki araç maddi hasarla atlatırken, Kahraman ve Aydoğdu’nun kullandığı otomobiller demir yığınına dönüştü. Çevredekilerin haber vermesiyle gelen sağlık ekipleri yaralanan 47 yaşındaki Sakine ve 12 yaşındaki oğlu Sezer Kahraman ile diğer otomobildeki İlker Aydoğdu,Selma Çırak ve Ferciye Arslan gelen ambulanslarla Edirne Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağlık ekipleri, ikiye ayrılan otomobilin içinde sıkışan Uğur Kahraman’ın öldüğünü belirledi.

Bir alışveriş merkezinin hemen yanında meydana gelen kazayı duyan yüzlerce kişi, buraya gelerek olay sonrası yaşananları film gibi izledi. İtfaiye ekipleri tarafından çıkartılan Uğur Kahraman’ın cesedi, savcı ve polisin yaptığı incelemenin ardından cenaze aracı ile aynı hastanenin morguna kaldırıldı. Hastanede, yapılan tüm müdahalelere rağmen sürücünün annesi Sakine Kahraman da hayatını kaybetti. Diğer yaralıların tedavisi ise sürüyor.

Olay yerine gelen Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan’da, ekiplerden kaza hakkında bilgi aldı. Ceylan, otomobilin karşı şeride geçmesi sonucu kazanın meydana geldiğini ve 2 kişinin öldüğünü söyledi. Polis ekipleri, sürücü Uğur Kahraman’ın ehliyetinin olmadığını belirledi.

Polis kaza ile ilgili soruşturmayı sürdürüyor.