ÇANAKKALE’de kontrolsüz anayola çıkan ehliyetsiz sürücünün kullandığı kamyonetin çarptığı radar aracındaki iki polis memuru yaralandı.
Üç arkadaşıyla birlikte Çanakkale’ye bağlı Dümrek Köyü'nden Halileli Köyü'ne gitmek üzere yola çıkan Hüseyin Yavaş’ın (57) kullandığı 17 EV 235 plakalı kamyonet, bugün saat 13.00 sıralarında Çanakkale-Ezine Karayolu Dümrek Kavşağı’nda, kontrolsüz şekilde anayola çıkınca, Tuğrul Genç yönetimindeki 17 A 4524 plakalı polis radar aracına çarptı. Çarpışmanın ardından 100 metre ilerde güçlükle durabilen Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'ne ait radar aracındaki tüm hava yastıklarının açılması sürücü Tuğrul Genç ile mesai arkadaşı Ahmet Ay’ın kazadan yaralı olarak kurtulmasını sağladı.
Kazanın polis haber merkezine bildirilmesinin ardından olay yerine çok sayıda ekip otosu ve ambulans sevk edildi. Radar aracındaki polisler Tuğrul Genç ile Ahmet Ay, ambulans ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ay’ın tedavisi ayakta yapılıp, taburcu edildi. Polisin, yaptığı incelemede kaza anında 80 kilometre hızda olduğu belirlenen radar aracına çarpan kamyonetin sürücüsü Yavaş’ın ehliyetinin olmadığı ortaya çıktı.
EHLİYETİ ALINMIŞ
Ehliyetinin 1998 yılında geçirdiği kazada gözünde hasar oluşunca geri alındığını belirten Yavaş, “Normalde kaza yaptığım kamyoneti eşim kullanıyordu. Ancak zeytin toplamaya gittikleri için bu kez direksiyona ben geçtim. Kavşağa geldiğimde sola baktım. Yanımdaki arkadaşımın da sağ tarafa baktığını düşünerek yola çıktım. Ona güvendim. Ancak, O, çarpışmanın ardından bana yolun müsait olmadığını söyledi. Ehliyetsiz araç kullandığım için çok pişmanım” dedi. Polis, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.