KONYA'da bir lokalde işyeri çalışanları ile müşterileri arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi tüfekle, 1 kişi de elini cam kesmesi sonucu yaralandı.
Olay, saat 03.00 sıralarında merkez Karatay İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesi 10436 Sokak'taki alkol servisi yapılan bir lokalde meydana geldi. 30 yaşındaki Resul K., arkadaşı 27 yaşındaki İhsan H. ile birlikte lokele geldi. Alkol alan iki kişi, bir süre sonra belirlenemeyen nedenle işyeri çalışanları ile tartışmaya başladı. İhsan H., kendisi ile aynı adı taşıyan 20 yaşındaki amcasının oğlu 20 yaşındaki İhsan H.'yi arayarak tüfeğini de alıp verdiği adrese gelmesini istedi. Bu sırada Resul K. ile İhsan H., işyeri çalışanları ile kavga etmeye başladı. İşyerindeki müşteriler kavga üzerine dışarı kaçtı. Bu sırada işyeri önüne gelen amcasının oğlu İhsan H., elindeki silahla rastgele ateş etmeye başladı.
Açılan ateşle müşterilerden 46 yaşındaki Özcan K., göğüs ve bacağına isabet eden saçmalarla, 27 yaşındaki Yasin G. ise, sağ el bileğini cam kesmesi sonucu yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve 112 sağlık ekibi sevk edildi. Bu arada olay yerinden yaralı uzaklaşmak isteyen Yasin G. yaklaşık 500 metre koştuktan sonra Ankara Caddesi'nde kanlar içinde kaldırıma düştü. Yasin G.'yi ilk müdahaleyi olay yerine giden polis ekibi yaptı. Aşırı kan kaybeden Yasin G.'nin koluna kemer bağlayan polis böylece kanı durdurdu. Yasin G. polisin nerede yaralandın sorusu üzerine, "Çatışma çıktı. Ben de kaçtım" dedi. Yasin G. hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Diğer yaralı Özcan K. ise kendisine ait otomobil ile hastaneye giderek tedavi altına alındı.
KOVALAMA SONUCU YAKALANDI
Elinde pompalı tüfekle iş yerine gelen İhsan H. polis tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerden Resul K. ve İhsan H. beyaz bir minibüsle kaçtı. Polisin ihtarına uymayan ve kaçmaya devam eden şüpheliler yaklaşık 2 kilometre süren kovalamaca sonrası Karatay İlçesi Doğanlar Mahallesi'nde bir sokakta durduruldu. Minibüsteki Resul K. yakalanırken, yanında bulunan İhsan H. koşarak kaçtı. Soruşturma sürdürülüyor.

TY(İA/İD) (FOTOĞRAFLI)