Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, () - EMNİYET Genel Müdürlüğü tarafından Şanlıurfa’da düzenlenen 'Motosikletli Polis Timleri Temel Eğitim Kurusu'nu başarıyla tamamlayan 32 polise sertifikaları törenle verildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı tarafından uzman eğitmenler Kadir Özdemir ile Fahri Önemli, Şanlıurfa Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli 32 polise GAP Arena Stadyumu yanındaki boş alanda motorize ekiplere ileri sürüş teknikleri eğitimi verdi.
Olaylara müdahalede yapılması gerekenlerin de gösterildiği eğitimlerde, polisler zorlu parkurlardan geçirilerek göreve hazır hale getiriliyor. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü eğitmenlerinden Kadir Özdemir ise polislerin gelişmiş Avrupa ülkelerinde uygulanan zorluk derecesi yüksek parkurlardan geçirildiğini ifade ederek, "Kursumuz toplam 2 hafta boyunca uygulamalı olarak parkurlardan geçmektedirler. Kurs süresi boyunca burada kursiyer olarak bulunan arkadaşlarımızı gelişmiş Avrupa ülkelerinde de kullanılan zorluk derecesi yüksek parkurlarda çalıştırıyoruz. Yani şunu diyebiliriz: Burası yaya ve trafik akışından uzak bir ortam ama arkadaşlarımız bölgede çalışmaya başladıklarında herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmayacak şekilde, kendi ya da vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye atmayacak şekilde profesyonel durumda olacaklardır” diye konuştu.
Temel Eğitim Kurslarını başarıyla tamamlayan 32 polis memuru eğitimde gördüklerini motosiklet üzerinde nefes kesen bir gösteri yaptıktan sonra Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı tarafından sertifikalarını aldı.

FOTOĞRAFLI