Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN/BALIKESİR, () - BALIKESİR'de KESK'e bağlı Eğitim-Sen ve Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen ile Eğitim-İş sendikaları, ortaklaşa gerçekleştirdikleri eylemle AK Parti hükümetinin eğitim politikalarını protesto etti. Sendikaların aldığı karar gereği bir günlük eylem yapan ve okullarına da gitmeyen öğretmenler, 17 Aralık operasyonu ve sonrasındaki gelişmeleri de protesto etti.
Alihikmetpaşa Meydanı'nda gerçekleştirilen eyleme üç sendikaya üye yaklaşık 400 kişi katıldı. 'Birleşe birleşe kazanacağız', 'Her yer rüşvet her yer yolsuzluk', 'Hırsız var' sloganları atan öğretmenler, 'İş güvencemize sahip çıkıyoruz, tasfiyeye, kadrolaşmaya direniyoruz' ve 'Babacığım hırsızlık kimden kime geçecekti? Unuttum' yazılı dev pankartlar açtı. Meydanda Selda Bağcan'ın 'Yuh Yuh' şarkısı ile 'Türkiyem' şarkısı da çalındı.
Eğitim-İş Şube Başkanı Nuray Yaşar yaptığı basın açıklamasında, Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile kamu kaynaklarının özel okullara aktarılmak istendiğini, iş güvencesinin hedef haline getirildiğini ve eğitim yöneticilerinin tasfiyesinin planlandığını öne sürdü.
Yaşar şöyle devam etti:
“Yıllardır tek taraflı ve dayatmacı uygulamaları ile eğitim sistemini yap-boz tahtasına çeviren AKP Hükümeti eğitimde 4+4+4 dayatmasının yasalaşması sürecinde olduğu gibi son hamlesi ile eğitim sistemini her açıdan denetim altına alarak, farklılıkları yok sayan, itiraz edenlerin ötekileştirileceği ya da sürgüne gönderileceği bir yapı oluşturmak istemektedir. Eğitimde ırkçı, gerici, piyasacı uygulamalara ve siyasi kadrolaşma girişimlerine eğitimin ticarileştirilmesine, kamu kaynaklarının sermayeye aktarılmasına, iş güvencemizin gasp edilmesine karşı sessiz ve tepkisiz kalmayacağımız bilinmelidir.”
Eğitimcilerin ortak eylemi, hep birlikte halayların çekilmesiyle olaysız sona erdi.

HD,CY(AÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)