BALIKESİR’in Burhaniye İlçesi Pelitköy sahilinden, Yunanistan'ın Midilli Adası üzerinden Avrupa ülkelerine gitmek için denize açılan Suriyeli mültecilerin bulunduğu zodyak bot battı. Biri iki aylık bebek 5 kişi boğularak ölürken, 8 kişi kurtarıldı. Bölgede arama, kurtarma çalışması sürüyor.
Burhaniye Pelitköy 91 Sahil Sitesi yakınlarında kaçakların olduğu ihbarı üzerine, bölgede jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı çalışma başlattı. Bu arada Alo 158 Sahil Güvenlik Hattı'nı arayan bir kaçak, içinde bulundukları botun batmak üzere olduğunu söyleyerek yardım istedi.
Telefon çağrısının geldiği noktayı tespit eden Sahil Güvenlik Komutanlığı, bölgedeki botları buraya yönlendirdi. Arama çalışmaları sürerken saat 06.30 sıralarında da 3 kişinin kıyıya yüzerek çıktığı görüldü. Bu kişilerin verdiği bilgiyle zodyak botun battığı, ölen ve halen denizde yüzenler olduğu anlaşıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı botlar denizden 6 kişiyi sağ, biri iki aylık bebek 4 kişiyi de boğulmuş olarak denizden çıkardı. Ancak sahile getirilen 1 kişi de müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Kurtarılan mülteciler kaldırıldıkları Burhaniye Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Böylece operasyonda 8 kişi sağ kurtarılırken, 5 kişinin cesetleri de kimlik tespiti için morga konuldu.
KAYIP ARANIYOR
Tamamı Suriye uyruklu olan kaçakların verdiği bilgiye göre botta 14-15 kişi olduğu tespit edildi. Denizde bir veya iki kişinin daha olabileceği ihtimali üzerine arama kurtarma çalışmalarına devam edildi. Sahil Güvenlik Konutanlığı’na ait üç bot ve bir helikopterin bölgede arama kurtarma çalışması yaptığı açıklandı. Bu arada kaçakların Yunanistan’ın Midilli adası üzerinden Avrupa ülkelerine geçmeyi planladıkları da öğrenildi.

ST(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)