YUNANİSTAN’ın İstanköy Adası (Kos) açıklarında kaçakları taşıyan bir sürat teknesi battı. Teknenin içindeki 11 Suriyeli Yunan Sahil Güvenlik botu tarafından kurtarılırken, kayıp olduğu ileri sürülen 7 kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.
Bugün saat 07.00 sıralarında İstanköy Adası yakınlarında, suda kaçaklar olduğunu fark eden Türk ve Yunan balıkçılar, durumu ülkelerinin sahil güvenlik ekiplerine bildirdi. Daha yakın olması nedeniyle bölgeye giden Yunan Sahil Güvenlik botu, suda bitkin haldeki 11 kaçağı, boğulmak üzereyken kurtardı. İstanköy’deki hastanede sağlık kontrolünden geçirilen kaçakların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Tamamı Suriyeli kaçakların ifadelerinden 7 kişinin de kayıp olduğu belirlendi.
Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, Bodrum Akyarlar Köyü ile İstanköy Kumburnu arasındaki kendi karasuları ile uluslararası sularda arama çalışmalarının sürdürürken, Türk Sahil Güvenlik ekiplerine de bilgi verildiği öğrenildi. Türk botlarının da arama çalışmalarına katılacağı belirtildi. Kaçakların Bodrum Akyarlar Koyu’ndan gece yarısı İstanköy Adası’na geçmek için hareket ettikleri öğrenildi.