EDİRNE’de aralarında lise ve üniversite öğrencileri ile memurlarının da bulunduğu Ramazan Akdemir yönetimindeki servis minibüsü, aşırı hız nedeniyle ıslak zeminde kayarak yoldan çıktı. Takla atarak tarlada yan yatan minibüstekilerden Tıp Fakültesi Hastanesi’nde fizyoterapist olan 2 çocuk annesi 30 yaşındaki Mehtap Akkuş olay yerinde yaşamını yitirirken, sürücü Akdemir ile birlikte 17 kişi yaralandı.
Kaza, sabah saat 08.00 sıralarında Edirne- Kırklareli karayolunda meydana geldi. Kırklareli’nden yola çıkan 38 yaşındaki Ramazan Akdemir yönetimindeki 39 ZU 296 plakalı servis minibüsü Edirne kent merkezine 10 kilometre kala, iddiaya göre aşırı hız nedeniyle yoldan çıktı. Takla atarak tarlada yan yatan minibüsün sürücüsü Akdemir’in de aralarında bulunduğu lise ve üniversite öğrencisi 17 kişi yaralandı. Gelen ambulanslarla hastanelere kaldırılan yaralılar tedavi altına alınırken, durumu ağır olan 30 yaşındaki Mehtap Akkuş, olay yerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi FTR servisinde fizyoterapist olan ve geçen yıl eşinden boşandığı öğrenilen 2 çocuk annesi Akkuş’u, mesai arkadaşlarından biri kaza yerine gelerek teşhis etti.
BABASI CEP TELEFONUNDAN ARADI
Mehtap Akkuş’un çalan cep telefonunu açan jandarma ekipleri arayan babası Menderes Akkuş’a kaza olduğu ve yaralıların hastaneye gittiğini söyledi. Savcılık ve jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından Akkuş’un cesedi cenaze aracına konurken, bu sırada Kırklareli’nden kaza yerine gelen baba Menderes Akkuş ölenin kızı olduğunu anlayınca gözyaşlarına boğuldu. Çevredekilerin sakinleştirmeye çalıştığı baba Akkuş, cesedin kaldırıldığı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gitti.
Kazada yaralanarak hastanelerde tedavi altına alınanların adları şöyle:
Sürücü Ramazan Akdemir (38), Gülçin Ayyıldız (20), Nisu Samsak (27), Zerref Alınca (27), Gamze Babaoğlu (20), Rabia Çil (19), Aygül Atay (18), Fikriye Didle (20), Alican Dinçer (19), Tekin Ada (16), Ayça Özavcı (17), Ezgi Eratik (18), Alp Can Özlek (16), Nurcan Engin (19), Nilüfer Zeynep Karanfil (21), İsmail Mert Eke (16) ve Efe Can Yüksel (17).
YARALILAR KAZAYI ANLATTI
Kazayı hafif sıyırırlarla atlatan Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi 20 yaşındaki Gamze Aayyıldız, servis minibüsünün yolda kaydığını belirterek, "Kaza anını tam olarak hatırlamıyorum. Virajı aldıktan sonra birden kaydık. Minibüs takla attı. Nasıl olduğunu anlayamadık" dedi.
Yaralılardan 27 yaşındaki Zerref Alınca da, minibüsün en arkasında müzik dinlediği sırada kazanın meydana geldiğini kaydederek, "Aracın en arkasında müzik dinliyorken uyumuşum. kazanın nasıl olduğunu anlamadım. Minibüs devrildi, içinden yaralı olarak çıkıp diğerlerine yardımcı olduk" diye konuştu.
Jandarma ve polis ekiplerinin kazayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

EÖ,ACZ(LK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)