TRAKYA Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim görevlisi 42 yaşındaki Dr. İlker Salih Canıtez, kullandığı otomobilin ıslak zeminde kayarak yol kenarına devrilmesi sonucu camdan fırlaşıp aracın altında kalarak yaşamını yitirdi. Canıtez'in emniyet kemeri takmadığı belirtildi.  
Kaza, önceki gece 02.00 sıralarında Şükrüpaşa Mahallesi’nde 168’nci Sokak üzerinde meydana geldi. Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde öğretim görevlisi Dr. İlker Salih Canıtez, kendisine ait 22 AT 828 plakalı otomobiliyle evinin olduğu 168’nci sokak üzerine geldiğinde, iddiaya göre aracı ıslak zeminde kaydı, ardından da yol kenarına devrildi. Kazada emniyet kemeri takmadığı öne sürülen Canıtez, camdan fırlayıp devrilen otomobilin altında kalarak yaşamını yitirdi. Eşinin ölüm haberini alan ve aynı bölümde öğretim görevlisi olan Yrd. Doç. Dr. Tülay Canıtez sinir krizleri geçirdi. Cumhuriyet Savcılığının yaptığı incelemenin ardından İlker Salih Canıtez’in cesedi otopsi için Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.
FAKÜLTEDE TÖREN
Kazada hayatını kaybeden Dr. İlker Salih Canıtez için ilk tören görev eşiyle birlikte görev yaptığı Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi bahçesinde yapıldı. Edirne Belediyesi’ne ait cenaze aracıyla okul bahçesinde getirilen Dr. Canıtez’in cenazesi bahçedeki masaların üzerine konuldu. Bu sırada eşinin tabut içerisinde getirildiğini gören Tülay Canıtez, "Sen buraya böyle mi gelecektin, biz seninle bu banklarda çay içerdik. Şimdi ben ne yapacağım" diyerek gözyaşı döktü. Okuldaki törende Canıtez’in özgeçmişi okunurken, öğrencileri, meslektaşları ve yakınları gözyaşlarını tutamadı.
Ayakta durmakla zorlanan eşi Tülay Canıtez, töreni getirilen sandalyeye oturarak izledi. Duaların ardından İlker Salih Canıtez’in cenazesi yeniden cenaze aracına konularak Eski Cami’ye getirildi. Burada öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Buçuktepe Mezarlığı’nda toprağa verildi.
8 YAŞINDAKİ OĞLUNUN HABERİ YOK
Tülay ve İlker Canıtez çiftinin 8 yaşındaki oğlu Aydın Önder Canıtez ise okuldaki ve camideki törenlere getirilmedi. Babasının öldüğünden habersiz olduğu belirtilen küçük çocuğun okula gönderildiği ve babasının öldüğünün henüz söylenmediği bildirildi. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.