TÜRKİYE’ye yasadışı yollardan girdikten sonra Avrupa ülkelerine gitmek isteyen kaçaklara kılavuzluk ederek sınır bölgelerine taşıyan kişilere yönelik düzenlenen operasyonda 21 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin Edirne’nin İpsala ilçesi, İstanbul, Batman ve Muğla’nın Bodrum İlçesi’ndeki evlerine yapılan baskınlarda, yurt dışına çıkış yapmak isteyen çok sayıda yabancı uyruklu kaçak ve bot ele geçirildi.
Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, 4 ay önce örgütlü olarak Türkiye’ye yasadışı yollardan girip Avrupa ülkelerine gitmek isteyen kaçaklara kılavuzluk eden şüphelileri takibe aldı. Yapılan teknik takiple şüphelilerin Türkiye’ye yasa dışı yollardan giren yabancı uyruklu kaçakları İstanbul’da topladıklarını belirledi.
EVLERDE BEKLETİYORLAR
Kılavuzların kiraladıkları evlerde kaçakları yeterli bir sayıya ulaşması için beklettikleri, daha sonra ise araçlarla Edirne, İzmir ve Muğla’ya götürülerek bot ve tekne gibi deniz taşıtları ile yasa dışı yollarla Yunanistan ve Bulgaristan’a geçişini sağladıkları iddia edildi.
KİŞİBAŞI 3 BİN DOLAR
Şüphelilerin yurt dışına kaçacak olanlardan kişi başı 3 bin dolar para aldıkları da polis ekiplerince yapılan araştırma sonunda ortaya çıkarıldı. Delillerin toplanmasının ardından operasyon için düğmeye basan Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şubesi ekipleri Edirne’nin İpsala İlçesi, İstanbul, Batman ve Muğla’nın Bodrum İlçesi’ndeki evlere eş zamanlı operasyonlar düzenleyerek 21 şüpheliyi gözaltına aldı. Edirne’ye götürülerek emniyet müdürlüğünde ifadeleri alınan şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.