Engin ÖZMEN/EDİRNE, () - BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın Edirne mitingi sırasında parti binalarına afiş asarak protesto eylemi yaptıkları için gözaltına alınan ÖDP ve TKP üyesi 17 kişi ile seçim otobüsünün geçtiği sırada el hareketi yaptıkları ileri sürülen 2 üniversite öğrencisi alınan ifadelerinin ardından dün gece serbest bırakıldı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün miting için geldiği Edirne’de Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İl Başkanlığı binasına partililer tarafından 'Hırsız, katil AKP' yazılı pankart asıldı. Başbakan Erdoğan’ın geçiş güzergahında olan parti binasındaki afişi gören polisler, mahkemenin verdiği arama kararıyla parti binasına girmek istedi. Parti üyelerinin açmaması üzerine kapı polisler tarafından kırılarak içeri biber gazı atıldı. Yapılan aramada herhangi bir suç unsuru bulunamazken, 14 partili içeri giren polis ile yaşanan arbedenin ardından ‘görevini yaptırmamak için direnme, görevli memura mukavemet’ suçlamasıyla gözaltına alındı. Sağlık kontrolünün ardından Cumhuriyet Polis Merkezi’nde ifadeleri alınan 14 kişi gece yarısı serbest bırakıldı.
Parti binalarına 'Katil Tayyip Edirne’den defol' yazılı pankart astıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 3 Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi de Manyas Polis Merkezi’nde alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Başbakan Erdoğan’ın miting sonrası seçim otobüsüyle ilerlediği sırada Talatpaşa Caddesi’ndeki bir apartmanın 4’üncü katındaki balkondan ‘orta parmak’ hareketi yaptıkları öne sürülen ve gözaltına alınan 2 üniversite öğrencisi de haklarında açılan ‘devlet büyüklerine hareket’ soruşturması kapsamında ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Soruşturmalar sürüyor.

EÖ(LK/AK)