EDİRNE ve Keşan İlçesi’nde toplanan kalabalık, hükümeti ve İstanbul’da düzenlenen operasyonda ortaya atılan yolsuzluk iddiaları üzerine hükümeti protesto etti. Ak Parti binalarına yürüyen kalabalıklar ‘hükümet istifa’ sloganları attı.
Edirne’deki protesto eylemi için çoğunluğu üniversite öğrencisi yaklaşık 100 kişi I. Murat Mahallesi’ndeki Zübeyde Hanım parkında bir araya geldi. Ellerinde pankartlarla ve sloganlar atarak yaklaşık 5 kilometre yürüyen kalabalık daha sonra Ak Parti Edirne İl Başkanlığı binasına ulaştı. Burada hükümeti istifaya davet eden grup ‘AKP mezara, halk iktidara’ sloganları attı. Yapılan basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıtıldı. Protesto eylemi sırasında çevrede geniş güvenlik önlemi alan sivil polis ekipleri, eylemcileri uzaktan izledi.
KEŞAN’DAKİ EYLEM
Keşan İlçesi’nde demokrasi platformu tarafından düzenlenen eylem için yaklaşık 200 kişilik kalabalık eski itfaiye binası önünde toplandı. Davullar eşliğinde yürüyüşe geçen grup, Türk bayrakları taşırken, düdük çalarak Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Grubun geçişi sırasında polis ekipleri Ak Parti Keşan İlçe Başkanlığı binası önünde güvenlik tedbiri aldı. Kalabalık adına konuşan Sebahattin Akçay, "Uzun yıllardır bu ülkenin başına musallat olan AKP'nin yıllardır adım adım inşa ettiği yolsuzluk ve rant düzeni bugün daha net görülmektedir. Yaşanan istifalar, kabine değişikliğine olanak sağlamak ve AKP iktidarının vitrin ömrünü uzatmaktan başka bir şey değildir. 12 yıla yakın süredir iktidarını zorbalık ve katliamlarla sürdüren AKP için bugün yolun sonunun başlangıcı anlamına gelmektedir. Yaşananları AKP’nin küresel komplo olarak değerlendirmesi içine düştüğü acizliğin bir göstergesidir” dedi. Grup, gitar eşliğinde söylenen şarkılar eşliğinde halay çektikten sonra olaysız şekilde dağıldı.