Ünsal YÜCEL / EDİRNE, () - EDİRNE’de Kapıkule ve İpsala sınır kapılarında düzenlenen üç ayrı operasyonda oto yedek parçası, elektronik eşya ve tarım ilacı ele geçirilirken, 3 kişi gözaltına alındı.
Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapmak isteyen Türk vatandaşı A.Y. yönetimindeki yabancı plakalı TIR’da, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelince şüphe üzerine arama yapıldı. TIR’ın dorsesinde bulunan kamyonete gizlenmiş piyasa değeri 22 bin lira olan 50 şanzıman ve diferansiyel oto yedek parçası ele geçirildi.
İpsala Sınır Kapısı’na Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen Türk vatandaşı Ş.B. yönetimindeki İsviçre plakalı otomobilde yapılan aramada da yedek lastik bölümü ve valizlerin içerisine gizlenmiş yaklaşık 110 bin lira değerinde 78 fotoğraf makinesi, 114 fotoğraf makinesi lensi, 27 fotoğraf makinesi flaşı, 6 dizüstü bilgisayar ve 90 bilgisayar işlemci kartı bulundu.
Yine İpsala Gümrük Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapmak isteyen Türk vatandaşı M.U. yönetimindeki Türkiye plakalı otomobilde yapılan aramada ise arka dingilin üzerine, koltuk altlarına ve yakıt deposunun olduğu bölüme gizlenmiş piyasa değeri 9 bin lira olan 95 litrelik 19 kutu tarım ilacı ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelere el konulurken, gözaltına alınan sürücüler A.Y., Ş.B. ve M.U. işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Olaylarla ilgili soruşturmalar sürüyor.
FOTOĞRAFLI