EDİRNE’de Rus ve Azeri grupların silahlı çatışmasında olaya müdahale eden 3 yıllık polis memuru Hüseyin İmrağ’ı şehit ederek ortadan kaybolan Azeri katil zanlısının 41 yaşındaki Mahir Şükürov olduğu tespit edildi. Polis, olay günü çekilen görüntülerde belindeki silahını aldığı görülen katil zanlısı Şükürov’u yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
Edirne'de Pazartesi günü iki grup arasında çatışmaya müdahale eden polis memurunun şehit edilmesi ile ilgili soruşturma derinleştirerek sürerken, katil zanlısının da kimliği tespit edildi. Güvenlik güçleri Edirne, Çorlu ve İstanbul'da seri operasyonlar düzenleyerek olaya karıştığı belirtilen emekli polis memuru Tufan Alpay (47), olaydan sonra firar eden ve İstanbul'da yakalanan meslekten ihraç edilen eski polis memuru Mustafa Türk (43), olay sonrasında iki bacağından vurularak yakalanan Şaban Erdoğan (44), Faruk Barabakan (29), Yılmaz Bilmen (55), Azeri uyruklu Dzheykhun Askerov (39), Rosvahan Aliyev (45), Elshen Babayev (31), Ali Müseyib Heydarov (33), Namig Umudov (27), Miryazif Fahreddin (38), Gara Aliyev (30), Makhman Ragimov (41), Ukrayna uyruklu Luka Asanedze (30), Rus uyruklu Nikolay Dgebjadze'yi (32) gözaltına aldı.
ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER
Edirne Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularında neden kente geldikleri konusunda bilgi vermeyen şüpheliler, 2 gün gözaltında kaldıktan sonra bu sabah sağlık kontrolünden geçirildi. Edirne Devlet Hastanesi Selimiye ünitesindeki kontrollerin ardından işlemleri tamamlanan 15 şüpheli geniş güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edildi. Adliyenin arka kapısından içeri alınan şüpheliler soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Soner Fevzi Vurur tarafından sorgularına başlandı.
POLİS, AZERİ ŞÜKÜROV’UN PEŞİNDE
Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, olay günü çekilen kamera görüntüleri, şüpheli ve tanık ifadeleriyle güvenlik kameraları incelemesinin ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde görevli polis memuru Hüseyin İmrağ’ı yakın mesafeden kalbinden vurup, şehit eden şüphelinin 36 yaşındaki Azerbaycan uyruklu Mahir Şükürov olduğunu tespit etti.
YAYA KAÇMIŞ
Olayın ardından kaçan şüphelinin yakalanması için çalışmaları sürerken, Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde kaçarken yakalanan Azeri uyruklu şüpheliler sorgularında katil zanlısı Mahir Şükürov ile aynı minibüste olduklarını ancak yakıt almak için durdukları bir akaryakıt istasyonunda yaya olarak kaçtığını anlattı. Polis ekipleri tarafından olay günü ele geçirilen araçlar ve şüpheliler üzerinde bulunan tabancalar ise kriminal incelemesi için Polis Kriminal Laboratuvarı'na gönderildi.
ZANLI KAMERADA
Geçen pazartesi günü yaşanan çatışmada çekilen görüntülerde katil zanlısı olan Mahir Şükürov’un silah sesleri geldiğinde elini belindeki tabancasına götürdüğü ardından ise ceketiyle kapatarak saklandığı görülüyor. Yakalanan şüphelilerin adliyedeki sorgusu sürerken, polisinde olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

EÖ,ACZ(LK/AK)(FOTOĞRAFLI)