Engin ÖZMEN/EDİRNE, () - EDİRNE’de 2007 yılında göreve başlayan ve son 2 yılda 3 kez görevinden alınarak her seferinde mahkeme kararıyla geri dönen İl Müftüsü Ömer Taçşıoğlu, bugün 4’ncü kez görevinden alındı. Taşçıoğlu’nun son görevden almayla ilgili de yargıya başvuracağı öğrenildi.
Edirne’ye 2007 yılında İl Müftüsü olarak atanan Ömer Taşçıoğlu, 2011 yılı Nisan ayında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 'başka bir göreve atanmak üzere' görevinden alındı. Daha sonra başkanlık vaizliğine atanan Ömer Taşçıoğlu haksız yere görevden alındığını savunarak Edirne İdare Mahkemesi’ne açtığı 'göreve iade' davasını kazanarak 2011 yılı Eylül ayında geri döndü. İl Müftüsü Ömer Taşçıoğlu, 45 gün sonra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir kez daha görevden alınarak başkanlık müftüsü olarak görevlendirildi. İkinci kez Edirne İdare Mahkemesi’ne başvuran Taşçıoğlu, Ankara’da başkanlık müftüsü olarak 6 ay görev yaptı. Mahkeme, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevden alma ve atama kararını 'mahkemenin verdiği göreve iade kararını etkisiz kılmaya yönelik işlem' diye tanımlayarak, bozdu ve Taşçıoğlu'nu 2’nci kez görevine aide etti.
Ankara’daki 6 aylık görevinin ardından geçen yıl Mayıs ayında mahkeme kararıyla yeniden görevine dönen Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu, Ekim ayında üçüncü kez görevinden alınarak Diyanet İşleri Başkanlığı müşavirliğine atandı. Üçüncü kez başvurduğu Edirne İdare Mahkemesi, atamanın il müftülüğü görevinden üst görev sayıldığı için görevine iade etmedi. Hukuk mücadelesini sürdüren Ömer Taşçıoğlu’nun başvurduğu Danıştay 31 Mayıs 2013 tarihinde verdiği kararla müftü Ömer Taşçıoğlu’nu 3’ncü kez görevine iade etti.
Hukuk mücadelesini kazanan Edirne İl Müftüsü Ömer Taşçıoğlu, geçen yıl Eylül ayında kente gelerek yeniden görevine başladı. Ancak aradan 5 ay geçtikten sonra bugün Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Resmi Gazetede yayımladığı atama kararıyla Taşçıoğlu’nu ‘başka bir göreve atanmak üzere’ yeniden görevden aldı.
YİNE MAHKEMEYE GİDECEK
Edirne il müftüsüyken 4’ncü kez görevinden alınan Ömer Taşçıoğlu’nun atama kararınının iptali için yeniden mahkemeye başvuracağı öğrenilirken, yerine Emrullah Üzüm atandı.

EÖ(LK/AAA) (FOTOĞRAFLI)