ÇANAKKALE Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'ne ait 36 mazgal kapağını iki kişiden satın alan hurdacı 60 yaşındaki Hasan Dağlı, kapakların kullanılmamış olduğunu görünce polise haber verdi. Kapakları çaldığı belirtilen iki kişi yakalanırken, mazgal kapakları belediye ekiplerine teslim edildi.
Çanakkale’de toplanan hurdaları satın alıp işleme tesislerine gönderen 60 yaşındaki Hasan Dağlı’yı arayan M.T. ve İ.S. iddiaya göre ellerinde bir tona yakın hurda demir olduğunu söyledi. Bunun üzerine Dağlı da araç gönderip iki kişiden hurdaları aldı. Aracın işyerine gelmesinin ardından hurdaları inceleyen Hasan Dağlı, mazgal kapaklarının Çanakkale Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'ne ait olduğunu ve hiç kullanılmadığını fark edip polisi aradı.
Çalışma başlatan polis, piyasa değeri yaklaşık 2 bin 500 lira olan ve 600 lira karşılığında Dağlı’ya satılan 36 mazgal kapağının Çanakkale Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'ne ait deponun tel örgüleri kesilerek çalındığını tespit etti. Çalıntı malzemeyi sattığı belirtilen iki şüpheli polis tarafından gözaltına alındı. Mazgal kapakları da belediye ekiplerine teslim edildi. Belediye yetkilileri duyarlı davranışı nedeniyle Hasan Dağlı’ya teşekkür etti.