Enver ALAS - RAMAZAN EĞRİ / İstanbul, () Hasan Ferit Gedik'in ölümü çok sayıda kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan Gülsuyu olaylarına ilişkin davanın yapılamayan ilk duruşması sonrası Gedik'in ailesi, avukatları ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, adliye çıkışında basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasının yapılacağı sırada kısa süreli gerginlik yaşandı. Adliye önünde Gedik ailesine destek olmak için toplanan bir grubun içinden, polislere pet şişe atılması üzerine CHP'li Tanal, grubun yanına gitti. Tanal, gruptakilere hiçbir şey atılmaması için ricada bulundu.
GEDİK AİLESİNİN AVUKATINDAN AÇIKLAMA
Basın açıklamasında ilk konuşmayı Gedik ailesinin avukatı Ebru Timtik yaptı. Timtik, duruşmanın yapıldığı salona giremediklerini ifade ederek, adalete olan inançlarını kalmadığını dile getirdi. Mahkeme heyetinin basiretsizlik örneği gösterdiğini kaydeden Timtik, "Bu mahkemenin, sanıkları cezalandırması mümkün değil. Biz bu açıdan güvenimiz kaybettik. Salon çok küçük. 35 sanığın 17'si tutuklu. Jandarma ve aileri de düşündüğümüzde bu duruşma salona bu kadar insanı almaz. Bu gerekçeyle mahkemeye yazılı olarak büyük bir salon verilmesi konusunda talepte bulunduk. Bu talebe ret cevabı verildi. Ancak heyetin duruşmayı yapamadığını gördük" diye konuştu.
ANNE NURAY GEDİK DURUŞMA SALONUNA ALINMAMASINA TEPKİ GÖSTERDİ
Duruşma salonuna alınmayan Hasan Ferit Gedik'in ailesi yaşananlara tepki gösterdi. Hasan Ferit Gedik'in dedesi Mustafa Meray, duruşma salonuna alınmamalarına tepki göstererek, "Biz adalet istiyoruz. Hasan Ferit ölümsüzdür, onun kanı yerde kalmayacak" dedi. Anne Nuray Gedik ise duruşma öncesi yaşananlara değinerek, şöyle konuştu:
"Bizi salona almamak adına tartaklamaya çalıştılar. Bizim en başta girmemiz gerekirken malesef giremedik. Duruşma tarihi ne zamana ertelendi, ne oldu ne bitti hiçbirşey bilmiyoruz. Bu ne kadar acı bir gerçek.Her yerde önümüze engeller koyuyarlar. Bunlar katillerden yanadırlar. Ancak ne olursa olsun oğlumun hakkını her zaman arayacağız"
CHP'Lİ TANAL: SANIKLAR BİZE SALDIRDI
CHP Milletvekili Mahmut Tanal da duruşma salonuna yalnızca sanıkları ve sanık avukatlarının alındığını söyledi. Sanıkların kendilerine saldırdığını söyleyen Tanal, yaşananlar için şöyle konuştu:
"Ben 25 yıllık avukatım. Duruşma salonundan kaçan giden bir heyet bugüne kadar görmedim. Duruşma gününün ne zamana ertelendiği, hangi tutanaklar tutuldu, gerekçeleri neler? gibi açıklamaların heyet tarafından yapılması lazım. Duruşmanın halka açık ve aleni olması gerekirken, burada duruşmalar halka kapatılıyor"
Konuşmaların ardından Mahmut Tanal tekrar adliye önünde bekleyen grupların yanına giderek, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için uyarılarda bulundu. Uyarıların ardından gruplar adliye önünde olaysız bir şekilde ayrıldı.
(FOTOĞRAFLI)