ADANA'da, kebapçıdan dürüm gasp ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan tutuksuz sanık 17 yaşındaki Emrah T., savunmasında, "Olay günü aç, Biraz da alkollüydüm" dedi.
Olay, 6 Mart 2013'de, merkez Yüreğir İlçesi'nde meydana geldi. Emrah T., 61 yaşındaki Vedat Kolcuoğlu'na ait Yamaçlı Mahallesi'ndeki kebapçıya gelerek para vermeden 2 dürüm alıp ayrıldı. Bir süre sonra tekrar gelerek 3'üncü dürümü isteyince Emrah T. ile işyeri sahipleri arasında tartışma çıktı. Emrah T.'nin arkadaşlarını da çağırması üzerine tartışma, kavga dönüştü. İşyeri sahibi Vedat Kolcuoğlu'nun polisi arayıp, sonra da tabancayla havaya ateş etmesi sonucu Emrah T. ile arkadaşları kaçtı.
DAVA AÇILDI
Tutuksuz sanık Emrah T. hakkında 'Nitelikli yağmaya teşebbüs, hakaret' suçlarından 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Emrah T., suçlamayı kabul etmedi. Emrah T., şöyle dedi:
"Olay günü açtım. Biraz da alkollüydüm. 2 döner istedim. Boğazımdan bir lokma geçmeden arkadaşlarıma yedirdim. Üçüncü döneri istediğimde 'Olmaz' dediler. 2 liraya döner yaptırmak isterken aramızda tartışma çıktı. Ben dayak yedim. Polisler gelince korkumdan kaçtım."
Sanıktan şikayetçi olmadığını belirten kebapçı Vedat Kolcuoğlu, "Kendisi mahallemizin çocuğu. Bazen gelir bize yardım da ederdi. Olay günü peş peşe 3 kez dürüm isteyince olay çıktı. Arkadaşlarını da çağırdı. Ellerinde bıçak ve sopa vardı. Ben de araçtan silahımı alarak havaya ateş ettim" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.