ŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'nde bir firmada şoför şoförlük yapan 31 yaşındaki Abdülkadir Şahinsoy, 1 hafta önce katıldığı sünnet düğününde halay çekerken ateşlenen tüfekten çıkan saçmalar ile başından yaralandı. Şahinsoy, tedavi gördüğü hastanede bu sabah yaşamını yitirdi.
Geçen 12 Ocak günü Suruç'un Aydınlık Mahallesi'nde yapılan bir sünnet düğününe davetli olarak giden 37 yaşındaki Hüseyin Baskın, tüfekle havaya rastgele ateş açtı. Baskın'ın tüfeğinden çıkan saçmalar sokaktaki halay çekenler arasındaki 2 çocuk babası Abdülkadir Şahinsoy'un başına isabet etti. Yaralanan Şahinsoy, yakınları tarafından Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
Ağır yaralanan Şahinsoy yoğun bakım ünitesine alınırken, tüfeği ateşlediği iddiasıyla gözaltına alınan Hüseyin Baskın ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.
Yaralı Ahmet Şahinsoy, tedavi gördüğü Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Şahinsoy'un ölüm haberi üzerine hastaneye akın eden yakınları gözyaşına boğuldu. Öleme ile yakınlarını yasa boğan Şahinsoy'un cesedi, yapılan otopsinin ardından defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi.