İZMİR’de kendisini, Büyükşehir Belediyesi’nde üst düzey yönetici olarak tanıtarak, suç ortağıyla birlikte, yakınlık kurduğu kişilere işe aldırma, emekli aylığı bağlatma ve bankalardan kredi çektirme vaatlerinde bulunarak dolandıran B.A. ve M.A.Ç. yakalandı. Zanlıların, kurban seçtikleri kişilerden 97 bin TL para ile ziynet eşyası aldığı ortaya çıktı.
Polise başvuran vatandaşlar, kendilerine çeşitli vaatlerde bulunan biri kadın 2 kişi tarafından dolandırıldıklarını bildirdi. Araştırma yapan İzmir Emniyeti Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, mağdurların verdiği bilgilerden zanlıların kimliklerini tespit etti. Takibe alınan zanlılardan 24 yaşındaki B.A., yakalandı. B.A.’nın suç ortağı olduğu belirtilen 55 yaşındaki M.A.Ç. de daha sonra gözaltına alındı.
ÜST DÜZEY YÖNETİCİ OLARAK TANITMIŞ
Dolandırıcılık suçundan kaydı bulunan B.A.’nın kendisini Büyükşehir Belediyesi’nde üst düzey yönetici olarak tanıtarak, dolandırıcılık için kurban seçtiği kişilerle bağlantı kurduğu belirlendi. B.A.’nın daha sonra ise suç ortağıyla birlikte, yakınlık kurduğu bu kişilere belediyede işe aldırma, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli aylığı bağlatma ve bankalardan kredi çektirme vaatlerinde bulunarak, para ve ziynet eşyalarını aldığı saptandı. Zanlıların, mağdurlardan Ş.V.’nin babasını emekli etme karşılığında 7 bin 500 TL, Ş.B.’nin da ağabeyine özürlü maaşı bağlatma karşılığında 15 bin Tl aldığı da ortaya çıktı. Benzer vaatlerle mağdurlarından toplam 97 bin TL para, 8 çeyrek altın, bilezik ve yüzük alan zanlılar B.A. ile M.A.Ç., emniyetteki işlemlerin tamanlanmasının ardından adliyeye sevkedildi.