MALATYA’da kendilerini 'komiser' olarak tanıtıp emekli 65 yaşındaki A.Ö.'yü dolandırmaya kalkışan 2 kişi, polis tarafından suçüstü yakalandı. A.Ö., 13 bin 500 dolarını kurtaran polise teşekkür ederken, 2 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
A.Ö.'yü sabit telefondan arayıp, kendilerini 'komiser' olarak tanıtan İ.A. ve H.B., kimlik bilgilerini herhangi bir yere verip vermediğini sordu. A.Ö.’nün alışveriş, banka işlemleri yaptığı bazı yerlere kimlik bilgilerini verdiğini ifade etmesi üzerine, dolandırıclar "Kimlik bilgileriniz terör örgütü tarafından ele geçirildi ve sizin adınıza suç işleniyor. Hangi bankada hesabınız varsa, oradaki paranızı çekin" diyerek, onu bankaya yönlendirdi.
POLİS ŞÜPHELİLERİ TAKİBE ALDI
A.Ö. da özel bir bankanın şubesine giderek hesabındaki 13 bin 500 dolarını çekmek istedi. Durumdan şüphelenen banka görevlileri olayı polise bildirdi. Banka memurları A.Ö.’yü bekletirken kısa sürede bankaya gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık polisleri, parasını çekmek isteyen A.Ö. ile görüştü. Polis ekipleri A.Ö.'ya dolandırılmak istendiğini anlattı ve şüphelilerin yakalanması için yardım istedi.
Bunun üzerine A.Ö. bankadan elinde bir çanta ile çıktı. Bu sırada dolandırıcılar yeniden A.Ö.’yü arayarak bankadan çektiği parayı elden kendilerine iletmesini istedi. A.Ö.’yü çevreyolunda bulunan üniversite otobüs duraklarına çağıran dolandırıcılar çantayı teslim aldıkları sırada polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.
Gözaltına alınan şüpheliler İ.A ve H.B. ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülürken, polislere teşekkür eden A.Ö. ise şüphelilerden şikayetçi olduğunu söyledi. İfadelerinin ardından bugün Malatya Adliyesi'ne sevk edilen 2 şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak Malatya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

MP(MP/SS)