Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, ()-SAMSUN'da 65 yaşındaki Erol Oda'yı cep telefonundan arayıp kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp banka hesabından 40 bin TL para çektirip dolandırdığı iddia edilen birisi kadın üç şüpheli, paralarla birlikte polis tarafından yakalandı. 
İki gün önce Samsun'un Atakum İlçesi Çatalçam mevkiinde oturan ve çiftçilikle uğraşan Erol Oda'yı kimliği belirsiz bir kişi cep telefonundan arayıp, kendisini önce polis sonrada savcı olarak tanıtıp, "Hesabınızdan 60 bin TL para çekilmek istendi. Ayrıca adınıza yüklü miktarda kredi çekilmek için başvuru yapıldı. Biz bu çeteyi yakalamak için uğraşıyoruz. Hangi bankalarda hesabın var" diye sordu. Erol Oda telefonla görüştüğü kişiye bir bankada iki ayrı hesabı olduğunu söyledi. Şüpheliler de parayı çekmesi söyledi. Bankaya gidip hesabından 40 bin TL çekti. Bu sırada bankadan uzaklaşan Oda'nın yanına elindeki cep telefonuyla gelen şüpheli, paraları aldıktan sonra olay yerinden kaçtı. Dolandırıldığını anlayan Oda, polisi arayıp yardım istedi. Olay yerine gelen polis çevrede yaptığı araştırma sırasında şüpheliye ait olan üst eşofman ve şapkayı kaldırıma atılmış olarak buldu.
Olayla ilgili soruşturma başlatan polis çevredeki güvenlik kamerası görüntülerine incelemeye aldı. İddiaya göre polisin yaptığı incelemelerin ardından kimlikleri belirlenen birisi kadın üç şüpheli Ordu'nun Ünye İlçesi'nde kaldıkları otel odasında dolandırdıkları 40 bin TL ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Polis parayı sahibine teslim etti. Kimlikleri açıklanmayan üç şüpheli hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

HÇ(MS/AK) (FOTOĞRAF)