Üsküdar Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde muayene sırası sebebiyle çıkan tartışmada, görevli 2 doktora hakaret ettiği gerekçesiyle hastaya , 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
KAMU GÖREVLİLERİNE, GÖREVİNDEN DOLAYI HAKARET
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre muayene sırası sebebiyle çıkan sözlü tartışmada hasta Hüseyin Bozteke’nin doktorlar Osman Temizkan ve Kenan Sofuoğlu’na “Beni dinleyeceksin, sen benim vergilerimle burada oturuyorsun, gerekirse başhekimi buraya çağıracaksın. Senin diplomanı kim verdi, sen nasıl doktorsun" şeklinde aleni hakarette bulunduğu belirtildi. Hasta hakkında ‘Kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı aleni hakaret’ suçlamasıyla 2 yıl 4aydan, 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
DOKTOR HAKARET ETTİ İDDİASI
Anadolu Sulh Ceza Mahkemesi’nde ilk celsesi görülen duruşmada tutuksuz sanık Hüseyin Bozteke hazır bulunurken duruşmaya müşteki doktorlar Osman Temizkan ve Kenan Sofuoğlu da katıldı. Duruşmada savunma yapan sanık Bozteke, eşiyle beraber uzun zamandır tüp bebek sahibi olmak için tedavi gördüğünü ifade ederek, olay günü doktor Osman Temizkan’ın odasına randevulu hasta olarak girdiklerini söyledi. Odaya girdiklerinde doktorun kendisine ‘Bu kadar doktora gitmişsin, neden şimdi buraya geliyorsun’ dediğini belirterek, “Rahatsızlığımdan dolayı sandalyeye oturdum. ‘Sen nasıl adamsın? Adam olsan karını oturtursun’ dedi. Buradan gerginlik başladı. Sol tüpümün alınmadığını söyleyerek sinirlendi ve evrakları üzerime attı. ‘Sen ne biçim doktorlara gitmişsin, bunlara kim diploma verdi’ dedi. Diğer doktorlara neden hakaret ettiğini sordum ve bana ‘defol git’ diyerek odadan çıktı" diye konuştu. Olay sonrasında klinik şefi Kenan Sofuoğlu’nun yanlarına geldiğini kaydeden Bozteke, doktor Sofuoğlu'na da hakaret etmediğini söyledi.
“YALAN MAKİNESİNE GİRMEYE HAZIRIM"
Başka hastalarının önünde rencide olduğunu belirten müşteki doktor Osman Temizkan ise, sanığın randevusu olmadığı ve randevulu hastaların arasına girerek muayene olmak istediğini ifade etti. Şikayetçi olduğunu söyleyen Temizkan, “Bizim söylediğimiz hiçbir şeyi dinlemeden ‘Israrla beni muayene edeceksiniz. Doktorluğunu iptal ederim. Seni buraya kim oturttu, diplomanı kim verdi’ dedi. Sanığın beyanları doğru değildir" şeklinde konuştu. Klinik şefi Sofuoğlu da sanığın yalan söylediğini belirterek, “Yalan makinesi varsa girmeye hazırım. Benimle de hakaret vari konuştu. Hastanede yaptığı davranışlardan dolayı şikayetçiyim" dedi. Sağlık Bakanlığı adına duruşmaya müdahil olmak isteyen avukatların da bulunduğu duruşma, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.
(BB)