ADIYAMAN'da, hasta ve hasta yakınları kadın doğum polikliniklerinde sadece bir doktorun görev yaptığını öne sürerek oturma eylemi yaptı.
Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Poliklinikleri önünde toplanan yaklaşık 80 hasta ve hasta yakını, polikliniklerde 8 aydır sadece bir doktorun görev yaptığını iddia etti. Geceden sabaha kadar sıra beklediklerini belirten hasta yakınları adına açıklama yapan Ahmet Özdeğen, "Biz gece 12'den bellidir bekliyoruz. 128 kişi buraya geldik içeri sadece 30 kişi alındı. Biz her gün bu rezilliği çekiyoruz. Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doğum Evinde devamlı bu rezilliği çekiyoruz. İki gündür buraya gidip gelen arkadaşlar var muayene olamıyor. Başhekimi çağırıyoruz gelmiyor. Sesimizi kime duyuracağız bilmiyoruz. Şu anda Adıyaman ilindebir tane kadın doğum doktoru görev yapıyor. Diğer doktorların hiçbiri yok bu kadar insan köyden gelen, buradan gelenler hepsi bekliyor. Başhekimi çağırıyoruz polis geliyor. Yetkilileri çağırıyoruz polisi gönderiyorlar. Polis ile bizi karşı karşıya bırakıyorlar. Bizim burada polis ile işimiz yok biz baştabibi istiyoruz" dedi.
Toplanan kalabalık bir süre 'başhekim istifa' şeklinde slogan attı ve daha sonra oturma eylemi yaptı. Kalabalığın yanına gelen Adıyaman Kamu Hastaneleri Birliği Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Servet Kölgelier, kalabalığa seslenerek 2'nci doktoru getireceğini söyledi ve bunun üzerine kalabalık polikliniklere girdi.

FOTOĞRAFLI