OĞLU 1.5 YAŞINDAYKEN BOŞANIP, KAYSERİ’YE YERLEŞMİŞ
Oturduğu evde kız bebeğini doğurduğu sırada sağ bacağını makasla kesip, ölümüne neden olan 43 yaşındaki anne H.Y.’nin 21 yıl önce eşi O.E’den geçimsizlik nedeniyle boşandığı ve evin geçimini işçi oğlu 22 yaşındaki F.E.’nin üstlendiği ortaya çıktı.
H.Y.’nin Kayseri Eğitim Araştırma Hastanesi Doğumevi Kliniği’nde tedavisi devam ederken, savcılık kız bebeğinin cesedi üzerinde inceleme yaptı. Cumhuriyet Savcısı Ramazan Uğureli’nin yaptığı otopside bebeğin, olayın gerçekleştiği sırada canlı olduğu ve gelişiminin oluştuğu belirledi. Hastane morgunda işlemleri tamamlanan bebeğin cenazesi, anneannesi F.Y.’nin yanına defnedileceği ifade edildi.
Anne H.Y’nin 21 yıl önce geçimsizlik nedeniyle oğlu F.E. 1.5 yaşındayken eşi O.E.’den geçimsizlik nedeniyle boşanarak, Kayseri’de oturan anne-babasının yanına yerleştiği bildirildi. Anne-babası öldükten sonra Küçükmustafa Mahallesi Taşkılıç Caddesi'nde bulunan bir apartmanın 4’üncü katından ev kiralayan H.Y., oğlu ile birlikte yaşamaya başladı. H.Y.’nin yaklaşık 1 yıldan bu yana aralarında ilişki bulunan S.Ç.’den hamile kaldığı kaydedildi.
Organize Sanayi Bölgesi’nde bir fabrikada işçi olarak çalışan oğlu F.E.’nin evin geçimini sağladığı, annesinin karnının şiştiğini fark ettiği ve sorduğunda, "Tümör var. Biraz da yağlar nedeniyle şiş duruyor" cevabını aldığı iddia edildi.

MÖ(OE/İD) (FOTOĞRAFLI)