Akif ARICI/ ANTALYA, () - ANTALYA'da dün akşam markete ekmek almaya giden 17 yaşındaki Arzu Omaca ve kardeşi 3 yaşındaki Savaş Omaca'ya otomobille çarparak ölümlerine neden olduktan sonra kaçan sürücü, polise teslim oldu. Bir süredir cezaevindeki annesinin yanında kalan minik Savaş'ın dün doğum günü olduğu da ortaya çıktı.
Kaza dün saat 21.00 sıralarında Baraj Mahallesi, Turgut Özal Caddesi'nde meydana geldi. Annesi cezaevinde olan ve babası kısa süre önce tahliye olduğu için amcalarının yanında kalan Arzu ve Savaş Omaca kardeşler, ekmek almak için dışarı çıktı. Yol kenarında yürüyen iki kardeşe plakası belirlenemeyen gri renkli bir otomobil hızla çarptı.
300 METRE SÜRÜKLEDİ
Gürültü üzerine dışarı çıkanlar genç kızı metrelerce ileride kanlar içerisinde görürken, 3 yaşındaki kardeşinin cansız bedenini yaklaşık 300 metre ileride bulabildi. Olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılmak istenen Arzu Omaca ise yolda hayatını kaybetti. Küçük Savaş'ın elbise ve ayakkabıları yola saçıldı.
Olay yerinde inceleme yapan polis Mobese kameralarından aracın kaçış istikametini belirledi. Sabaha karşı otomobil polis tarafından bulunurken, ismi açıklanmayan sürücüsü bugün sabah saatlerinde polise teslim oldu.
ANNESİNİN YANINDA KALIYORDU
Çocuklarının ölüm haberini alan anne Zahide Omaca cezaevinden izin alınarak mezarlığa getirildi. Küçük Savaş'ın bir süredir annesinin yanında kaldığı kısa süre önce değişiklik için yakınlarının yanına getirildiği anlaşıldı.
DOĞUM GÜNÜNDE ÖLDÜ
22 Haziran'da doğduğu belirtilen küçük çocuğun kısa süre önce bir aracın çarpması sonucu hafif şekilde yaralndığı öğrenildi. Adli Tıp Kurumu morgundan alınan iki kardeşin cenazesi önce evlerine ardından mahalle mezarlığına götürüldü. Ayakta durmakta güçlük çeken anne Zahide ve baba Erdal Omaca'yı yakınları sakinleştirmeye çalıştı.
İki çocuğun cenazesi, ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Yeşildere Mahallesi'ndeki Zeytinköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI