Yeliz ALAGÖZ/ÇAYCUMA (Zonguldak), () - SOMA'da maden faciasının meydana geldiği gün çalıştığı kaçak kömür ocağında göçük altında kalan babası 40 yaşındaki Mehmet Aygün'ü kaybeden 18 yaşındaki Elif Aygün, "Ben Soma'daki kazayı televizyonlarda izledikten sonra bir daha babamın ocakta çalışmasını istemedim. Meğer o saatlerde benim babam da ölüyormuş, üstüne taşlar düşüyor, acı çekiyormuş. Ben babama 'gitme' diyemedim" diyerek gözyaşı döktü.
Maden işçisi Mehmet Aygün, Bolu'nun Mengen İlçesi'nde özel maden şirketinden emekli olmasına rağmen liseye giden iki kızının eğitim masrafları için Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde kaçak kömür ocağında çalışmaya başladı. Mehmet Aygün, Soma'da maden faciasının yaşandığı 13 Mayıs'ta, tavan çökmesi sonucu oluşan göçükte kalarak yaşamını yitirdi.
TEK İSTEĞİ ÇOCUKLARINI OKUTMAKTI
Çaycuma'nın Şeyhoğlu Köyü'nde oturan Mehmet Aygün'ün eşi 42 yaşındaki Bayhan Aygün, kazanın sabah saatlerinde olmasına rağmen yetkililere öğle saatlerinde haber verildiğini, ocak sahibi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Acılı eş, 2 yıldır Gelik'te çalışan eşinin tek isteğinin çocuklarını okutmak olduğunu belirterek, "Kızlarının mezuniyetini göremedi. Eşimin nasıl öldüğünü öğrenmek istiyorum. Hakkımızı aramak istiyorum. Bizim dünyamız karardı. Kızlarına çok düşkündü. Evinden ayrı vakit geçirmek istemeyen bir babaydı" dedi.
DOĞUM GÜNÜNDE BABASINI KAYBETTİ
Zonguldak İmam Hatip Lisesi 3'üncü sınıf öğrencisi Elif Aygün ise babasını doğum gününde kaybettiğini belirterek, şöyle konuştu:
"Ben Manisa Soma'daki kazayı televizyonlarda izledikten sonra bir daha babamın ocakta çalışmasını istemedim. Meğer o saatlerde benim babam da ölüyormuş, üstüne taşlar düşüyor, acı çekiyormuş. Ben babama 'gitme' diyemedim. Benim babam sırtında kömür taşıyordu. Doğum günümde öldü benim babam. Dersaneye gidiyordum. Öğretmenlerim aradı, okula çağırdılar. 'Doğum günümü kutlayacaklar' diye düşündüm. Okula gittim çok kalabalık, bana sadece 'baban kurtulacak' dediler."
Mehmet Aygün'ün aynı okula giden 2'nci sınıf öğrencisi kızı 16 yaşındaki Gülşah Aygün ise ablasına doğum günü hediyesi almaya giderken babasının ölüm haberini aldığını belirtti.

YA(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)