ULUDAĞ’dan dün akşam saatlerinde Bursa'ya inmeye çalışan doğa yürüyüşü yapan 5 kişi, uçurumların bulunduğu Kuruçam bölgesinde mahsur kaldı. Aşağıya inemeyen ve yukarıya da çıkamayan 5 kişi, jandarmayı arayarak yardım istedi. Jandarma Arama-Kurtarma (JAK) ve Nilüfer Arama- Kurtarma (NAK) ekipler, bölgeye sabah saat 05.00 sıralarında ulaştı. Ekipler, mahsur kalan 5 kişiyi yukarıya çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Hepsi de Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan odyolog Levent Çetinçelik ile erkek hemşireler Süleyman Çelik, Mehmet Kaçar, Hüseyin Üstündar ve Cavit Doğru, dün doğa yürüyüşü için çıktıkları Uludağ’ın Bakacak bölgesinden inmeye başladı. Yürüyüş güzergahı olmayan sarp ve uçurumların bulunduğu bölgeden Bursa’ya inmeye çalışan 5 kişi, uçurum kenarında mahsur kalınca jandarma ekiplerini aradı.
Jandarma Arama- Kurtarma (JAK) ve Nilüfer Arama-Kurtarma (NAK) ekipleri dün gece yarısı Bakacak Mevkii’ne gelerek 12 kişilik ekiple mahsur kalanların kurtarılması için harekete geçti. Ekiptekiler, kuş uçuşu 2 kilometreyi bulan Kuruçamınaltı olarak adlandırılan bölgeye sabah saat 05.00’te ulaştı. Sağlık durumları iyi olan 5 kişiyi yukarıya çıkarmak için teknik malzeme ve uzun halatlar gerektiğini belirleyen ekiplerden 2 jandarma görevlisi bölgede kalırken, diğerleri yukarıya çıktı. Ekiplere destek amacıyla AFAD’tan 5 kişi ve UMKE ile 112 Acil Servis ekibi de bölgeye geldi.
Plan değişikliği yapan kurtarma ekibi, mahsur kalanları yukarıya çıkarmak için çalışma başlattı. Sağlık durumları iyi olan mahsur kalanların yukarıya çıkarılması için çalışmalar gün boyunca sürdürüldü.
Nilüfer Arama-Kurtarma Ekibi Başkanı Fatih Işık, konuyla ilgili muhabirine yaptığı açıklamada, olayı haber alır almaz Uludağ Bakacak bölgesine hareket ettikleri belirterek, "Jandarma ile birlikte ekibimiz aşağıya indi. Sabah saat 05.00’te mahsur kalanların yanına ulaştık. Ancak, bulundukları bölgede 100 metrelik uçurum bulunuyor. Aşağıya inmek imkansız gibi. O yüzden yukarıya çıkarmaya karar verildi. İki jandarma görevlisi mahsur kalanların yanında bırakan diğer görevliler yukarıya geldi. Şu anda teknik malzemelerle tekrar yanlarına giderek yukarıya çıkarmaya çalışıyoruz. Çalışmaların gece yarısına kadar devam etmesi bekleniyor" dedi.

FOTOĞRAFLI