DİYARBAKIR'da dün gece Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda Sicil Müdürü olarak görev yapan 26 yaşındaki Nurettin Gülsüm'e ait yanan otomobildeki ceset, esrarını koruyor. Cesedin dünden beri kayıp olan Gülsüm'e ait olduğu ihtimali üzerinde durulurken; kimliği ve kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi İçkale Mevkii'nde dün saat 20.00 sıralarında bir aracın yandığı ihbarı üzerine polis ve itfaiye ekipleri, olay yerine gitti. İtfaiye ekiplerinin 21 KC 857 plakalı araçtaki yangını söndürmesinin ardından polis yaptığı incelemede arka koltukta bir kişinin tamamen yanmış cesedini buldu. Yapılan çalışmada aracın Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda Sicil Müdürü olarak görev yapan evli ve 2 çocuk babası Nurettin Gülsüm'e ait olduğu belirlendi. Ancak cesedin tamamen yanması nedeniyle kesin kimlik tespiti yapılamadı.
Polis ailesi ile yaptığı görüşmede, Gülsüm'den dün saat 16.00'dan sonra haber alınamadığını öğrendi. Ceset, kimliği ve kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Ancak polis cesedin, dünden beri haber alınamayan ve kendisine ait arabada bulunması nedeniyle Nurettin Gülsüm'e ait olduğunu değerlendiriyor.
Polisin yanan araçta yaptığı ilk incelemede, dışarıdan herhangi bir yanıcı madde müdahalesinin bulunmadığı belirlendi. Polis, esrarengiz olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.
BAŞKANIN DAMADI
Bu arada Nurettin Gülsüm'ün Diyarbakır'ın Hazro İlçesi Belediye Başkanı Fethullah Mehmetoğlu'nun damadı olduğu öğrenildi. Başkan Mehmetoğlu'nun Ak Parti ilçe başkanı olan oğlu Fuat Mehmetoğlu, 2011 yılında PKK'lılar tarafından kaçırılmış ve bir süre sonra serbest bırakılmıştı. Başkan Mehmetoğlu, olayın ardından Ak Parti'den istifa ederek BDP'ye katılmıştı.