GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDILAR
Diyarbakır-Mardin karayolunda trafik kazasında şehit olan Yakın Koruma Büro Amirliğin'de görev yapan polis memurları Ahmet Yıldırım (30), Ömer Mercimek (36) ve Sıtkı Kara'nın (25) cenazeleri, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.
Törene, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, eski Devlet Bakanı Mehmet Salim Ensarioğlu, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ile emniyet teşkilatı ve askeri erkan katıldı. Cenaze törenine katılan Ahmet Yıldırım'ın eşi Fadime Yıldırım ile Ömer Mercimek'in polis memuru olan hamile eşi Adalet Mercimek gözyaşlarına boğuldu. Ahmet Yıldırım'ın 9 aylık oğlu Mustafa Celal Yıldırım herşeyden habersiz babasının resmini öperek son kez dokundu.
Şehit Ömer Mercimek'in polis olan hamile eşi Adalet Mercimek son kez eşinin tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Adalet Mercimek'i yanında bulunan polis arkadaşları teselli etti.
Törende konuşma yapan Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Şehit olan arkadaşlarımızın ailelerinin her zaman yanında olacaklarını söyledi. Duaların okunmasının ardından şehit olan polis memurları Ahmet Yıldırım'ın cenazesi Adıyaman'a, Ömer Mercimek'in Kahramanmaraş'a ve Sıtkı Kara'nın da Burdur'a uğurlandı.

FOTOĞRAFLI