DİYARBAKIR'da geçen yıl polis panzerinin ezmesi sonucu 19 yaşında yaşamını yitiren Şahin Öner'in ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma töreninin ardından yürüyüş yapan gruba, polis tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti.
BDP Diyarbakır il örgütü, geçen yıl polis panzerinin ezmesi sonucu yaşamını yitiren Şahin Öner'in ölüm yıldönümü nedeniyle, Benu Sen Mahallesi'nde anma töreni düzenledi. Törene BDP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Yılmaz, BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanvekili adayı Fırat Anlı, Diyarbakır'daki belediye başkan adayları, Öner ailesi ve yüzlerce kişi katıldı.
MEZARI BAŞINDA ANDILAR
Şahin Öner'e panzerin çarptığı noktada bir araya gelen kalabalık, bir dakikalık saygı duruşundan sonra, 'Şahin Öner ölümsüzdür', 'Yaşasın başkan Apo' sloganları atarak, Öner'in mezarının bulunduğu Şehitlik Mezarlığı'na doğru yürüyüşe geçti. Mezarı başına gelen kalabalık adına konuşan BDP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Yılmaz, Öner'i anmak için bir araya geldiklerini belirterek şöyle dedi:
"Şahin Öner, 10 Şubat'ta PKK lideri Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecriti protesto etmek amacıyla, Diyarbakır'ın gençleri gibi sokaktaydı. Şahin Öner'in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada bir adım atılmadı. Devletin polisleri zırhlı araçlarla bilerek öldürdü. Acımız büyüktür. Özgürlüğe yürüyen şehitlerimizden biriydi Şahin Öner. Şehitlerimiz, Kürt halkının aydınlığı ve kırmızı çizgisidir, onları unutmayacağız."
Yapılan konuşmanın ardından yürüyüşe geçen kalabalık gruba, Şehitlik Mezarlığı çıkışında polis müdahale etti. Grubu dağıtmak isteyen polis, gaz bombaları ve tazyikli su kullandı. Göstericilerin de taşla karşılık vermesi üzerine, güvenlik görevlileri ile göstericiler arasında çatışma çıktı. Ara sokaklarda yaklaşık yarım saat süren kovalamaca sonunda olaylar son buldu.

MT(GG/COŞ (FOTOĞRAFLI)