DİYARBAKIR'da Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş'de (DEDAŞ) çalışan taşeron işçiler, bazı arkadaşlarının haksız yere işten çıkarıldığını ve haklarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi düzenledi.

DADAŞ'ın önünde toplanan arıza ve bakım onarım bölümünde çalışan yaklaşık 50 işçi, bazı arkadaşlarının haksız yere işten çıkarıldığını, maaşlarını düzenli alamadıklarını, fazla mesailerinin ödenmediğini ileri sürerek eylem yaptı. Slogan atan ve polisin sık sık dağılmaları yönünde uyarıda bulunduğu işçiler adına konuşan Adem Demiral, çalışanların her yıl yapılan ihaleler sonucu işten çıkarılmakla tehdit edildiğini ileri sürüp, arkadaşlarına hukuksuz sözleşmeler imza attırıldığını söyledi.

İş sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin alınmadığını belirten Demiral, "Yenilen ihalelerde yeni gelen şirketlerde yıllık izin, fazla mesai, bayram ücretlerimizi iç etmenin hesabını yapıyorlar. Köle gibi çalıştığımız işimizde tehdit edilerek, yıllardır zamsız fazla mesai ücreti, yol yemek parası almadan çalışmaktayız. Maaşımız ve geleceğimiz taşeronun iki dudağı arasında bırakılıyor. Canımız pahasına ve üç kuruşa çalıştığımız işimizi taleplerimiz kabul edilene kadar durduruyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından kalabalık arasında bulunan 4 çalışan kurum binası önündeki üst geçit üzerine çıkarak intihar girişiminde bulundu. Polisin iknası socu çalışanlar bir süre sonra indi. Zaman, zaman grup ile polis arasında kısa süreli arbade yaşandı. İşçiler daha sonra bölgeden ayrıldı.

BB(GG/SSA) (FOTOĞRAFLI)