DİYARBAKIR'da hukuk ve icra davalarını takip eden Avukat Hüseyin Kıratlı, takip ettiği bir icra dosyasının borçlusu A.K. olduğunu öne sürdüğü bir kişi tarafından bürosunda saldırıya uğradığını söyledi. Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, yüzünden aldığı darbelerle burnu kırılan Kıratlı'ya saldıran kişinin cezalandırılması için Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
A.K., Diyarbakır Barosu avukatlarından Hüseyin Kıratlı'nın merkez Yenişehir İlçesi Lise Caddesi üzerindeki bürosuna geldi. A.K., iddiaya göre, Kıratlı'ya küfür ve hakaretlerde bulunduktan sonra ölümle tehdit edip fiziki saldırıda bulundu. Yüzüne aldığı darbeler sonucu Hüseyin Kıratlı'nın burnu kırılırken büro çalışanları 155'i arayarak polis çağırdı. Gelen polisler rgan A.K'yi gözaltına alırken Kıratlı ise hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavisi yapılan Kıratlı'nın yüzüne aldığı darbelerle burnunun kırıldığı tespit edildi. Polisin gözaltına aldığı A.K., ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, avukat Hüseyin Kıratlı, saldırgandan şikayetçi oldu.
Saldırıya uğrayan Avukat Hüseyin Kıratlı, A.K.'nin alacaklısıyla görüşmesi gerekirken bürosuna gelerek kendisini alacaklı yerine koyup dövdüğünü söyledi. Kıratlı, şöyle dedi:
"Avukatlık mesleğimi yaparken vatandaşın beni alacaklıyla bir tutup alacaklının yerine koyup onunla görüşeceğine bana saldırmasıdır. İsteği üzerine 4 bin 350 lira olan avukatlık ücretimi 1500 liraya kadar indirdim. Müvekkilime ödemesi gereken 33 bin 760 lira vardı. A.K., ise 33 bin lira ödeyeceğini, 760 lirayı ödemeyeceğini söyledi. Bende müvekkilim olan firma ile görüşmesini bunun benimle bir ilgisinin olmadığını söyledim. Ancak reddederek üzerime saldırdı. Sorun 760 liradan oluştu. Bana gereksiz yere saldırdı. Kendisinden şikayetçi oldum."
BARO SAVCILIĞA BAŞVURDU
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, saldırgan H.K.'nın cezalandırılması için Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Elçi, şunları söyledi:
"Mesleki faaliyetini daha çok hukuk ve icra-takip davaları alanında yürüten avukat Hüseyin Kıratlı'nın avukatlık bürosuna giden ve avukatın takip ettiği bir icra dosyasının borçlusu olan şüpheli A.K., avukata küfür ve hakaretlerde bulunmuş, ölümle tehdit etmiş ve fiziki saldırıda bulunarak kendisini kasten ağır bir biçimde yaralamıştır. Mağdur avukat yüzünden aldığı ağır darbeler sonunda burnu kırılmış, hastanede yapılan tedavi ve düzenlenen tıbbi rapordan sonra saldırgandan şikayetçi olmuştur. Mağdur avukat, yürüttüğü mesleki faaliyet nedeniyle ve mesleki görev sırasında saldırıya uğramış ve yaralanmıştır. Avukatın bağımsız, özgür ve güvenlik içinde görevini yapamadığı, her an kişilerin veya anlaşmazlıkların taraflarının saldırılarına maruz kaldığı bir toplumda hiç kimsenin güvencesi olamaz. Mesleki faaliyetini yürüttüğü büroda, saldırıya uğrayarak ağır yaralanmasına rağmen, saldırgan şüphelinin adli makamlar tarafından ifadesinin bile alınmadan serbest bırakılması, avukatları saldırıya açık hale getiren ve saldırganları cesaretlendirici ve kabul edilemez bir uygulamadır. Eylem, tümüyle avukatlık faaliyeti ve görevine yönelik gerçekleştiğinden, Diyarbakır Barosu şüphelinin suç oluşturan eyleminden zarar görmüş ve mağdur olmuştur. Bu nedenle Diyarbakır Barosu şüpheliden şikayetçi ve cezalandırılmasını talep etmektedir."