BATMAN'ın Beşiri İlçesi'ne bağlı İkiköprü Beldesi'nde, AK Parti ve BDP'liler arasında çıkan taşlı-sopalı kavgada, 10 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılar ayakta tedavi edilerek taburcu edilirken, güvenlik güçleri, belde merkezinde sıkı önlem aldı.
Beşiri İlçesi'ne bağlı İkiköprü Beldesi'nde seçim büroları birbirine çok yakın olan AK Parti ve BDP'liler arasında, park konusunda kavga çıktı. Beşiri İlçesi'ne 3 kilometre uzaklıkta bulunan ve 3 bin nüfuslu beldede çıkan kavga için her iki parti yönetcileri bir birini suçlarken jandarma ekipleri, olayın büyümemesi için beldede sıkı güvenlik önlemi aldı.
İddiaya göre, öğle saatlerinde daha önce AK Partili olan ancak BDP'ye geçen Mehmet Şirin Siyahtaş'ın, minibüsünü AK Parti seçim bürosuna yakın yerde park etmesi ile başlayan, taşlı-sopalı kavgada 2 partiden 10 kişi yaralandı. Olaydan sonra jandarma ekipleri, beldede geniş güvenlik önlemleri aldı. Olayda 72 ED 141 plakalı minibüs ve 72 EL 379 ile 72 AR 568 plakalı özel araçlar hasar gördü.
AK Parti seçim bürosu yakınlarına minibüsünü park ettiği sırada AK Partili iki kişinin saldırısına uğradığını belirten minibüs sürücüsü Mehmet Şirin Siyahtaş, "Bir anda iki kişi yolumu kesti. Daha önce AK Parti'deydim. BDP'ye geçiş yaptım diye bunu hazmedemediler. Üzerime yürüdükleri anda olaylar patlak verdi" dedi.
AK Parti İkiköprü Belediye Başkan adayı Ali Kıyanç'ın oğlu Menaf Kıyanç, beldede silah seslerinin duyulması üzerine seçim bürosuna geldiğini, bu sırada 20-30 kişilik bir grubun taşlarla seçim bürolarına saldırdığını söyledi. Kıyanç, saldırıda Ekrem, Ramazan, Cemalettin, Hüsnü, Nazım, Muharrem ve Musa Kıyanç'ın yaralandığını anlatırken şöyle dedi:
"Seçim uğruna halkı birbirine kırdırtmanın anlamı yok. Araçlarımızın camları tuz-buz oldu. Seçim lokalimizin camları da kırıldı. Olay çıkaranların amaçlarının ne olduğu ortaya çıkmıştır. Taraflarımızı sağduyuya davet ettik. Beldede kimsenin burnunun kanamasını istemeyiz." 
BDP İkiköprü Belediye Başkan adayı Osman Karabulut ise, partilerine geçiş yapan Mehmet Şirin Siyahtaş'ın tercihini hazmedemeyenlerin olay çıkardığını ifade ederek, "Belde teşkilat başkanımız Ferman Altuğ, başından aldığı taş darbesiyle yaralanmıştır. İki partilimiz daha saldırıda yaralandı. Havaya ateş açanlar bellidir. AK Parti önündeki araçlar ile lokal camlarını onlar kırdı. Provakasyonlara gelmeyeceğiz. Arkadaşlarımızı sağduyuya davet ediyoruz." 
BDP İkiköprü belediye meclis üyesi adayı Hidayet Tiryaki de, "Birileri beldede olay çıkarmaya çalışıyor ama biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Gençlik ve teşkilatımızı sürekli uyarıyoruz. Bu BDP'ye yapılan bir saldırıdır" ifadelerini kullandı.

AA(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)