Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda Türk bayrağını indiren 26 yaşındaki Ömer Mutlu, polisteki soruşturmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi.
Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 7 Haziran günü günü yol kesme eylemlerine müdahale sırasında çıkan olaylarda Ramazan Baran ile Baki Akdemir, silahla vurularak öldürüldü. Ölenlerden Ramazan Baran, 8 Haziran günü Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'nda defnedildi. Cenaze için toplananlardan bir grup, 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nın nöbetçi kulübesini taşlarken, yüzü kapalı bir kişi de bayrak direğine tırmanarak asılı olan Türk bayrağını indirdi.
Türk bayrağını indiren kişinin yakalanması için güvenlik güçleri aylardır sürdürdükleri çalışma ardından şüpheli olarak aranan Ömer Mutlu'yu Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde özel olarak oluşturulan polis ekibinin dün düzenlediği operasyonla yakaladı. Emniyet Müdürlüğü'nde soruşturması tamamlanan Mutlu, bugün Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.
Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, cumhurbaşkanlığı seçimi içi oy kullanırken gazetecilerin şüphelinin yakalanmasıyla ilgili soruları üzerine, şöyle dedi:
"Şu anda yargı süreci devam ediyor. Bayrağa bu büyük saygısızlığı failinin biran önce yakalanmasıyla ilgili başka Diyarbakır olmak üzere bütün ülkemizdeki insanların aşırı talepleri vardı. Polisimiz, jandarmamız büyük bir takiple bunu dün yakaladılar. Adli işlem şu anda devam ediyor. Bu süreçte başarılı bir şekilde sonuçlanmış oldu."

FOTOĞRAFLI