Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da PKK'nın dağı götürdüğü çocuklarının getirilmesi için 23 gündür oturma eyleminde bulunan alileler, dün başlattıkları açlık grevine bugün de devam etti. Eylem sırasında tansiyon rahatsızlıkları olan kadınlara sağlık ekipleri müdahale etti.
Çocuklarının kandırılarak PKK tarafından dağa götürüldüğü gerekçesiyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünden geçen Elazığ Caddesi'nin orta refüjünde 23 gündür eylem yapan aileler, dün iki günlük açlık grevine başladı. Daha sonra eylemlerini yaklaşık 300 metre mesafede bulunan Dağkapı Meydanı'na taşıyan ailelerin açlık grevi eylemi, bugün ikinci gününe girdi. 19 Mayıs'tan bu yana eylemlerini sürdüren ve son iki gündür açlık grevi yapan ailelerin, yanlarında sağlık ekipleri de bulunuyor.
Açlık grevine katılan 30 kadın ve 10 erkekten bazıları bugün tansiyon sorunları yaşadı. Bazılarının tansiyonları düşerken, bazılarının da yükselmesi üzerine yanlarında bekleyen 112 Acil Servis ekipleri tarafından müdahale edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı muayenede bazı annelerin durumlarının iyi olmadığını belirledi. Arcak anneler sağlık görevlilerinin kendilerini tedaviye almalarını kabul etmedi.
Aileler, yarın sabaha kadar çocuklarının durumu konusunda bir gelişme olmaması halinde, ölüm orucuna başlayacaklarını söyledi.

CA(GG/AAA) (FOTOĞRAFLI)