DİYARBAKIR Emniyet Müdürlüğü'nde daha önce görev yerleştirilen 2 müdür yardımcısı ile 5 şube müdürü ve yardımcıları, yürütmeyi durdurmak için mahkemeye başvurmalarının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü kararıyla, Ali Gaffar Polis Meslek Yüksekokulu'nda görevlendirildi.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Halis Böğürcü, göreve başlamasının ardından 25 Ocak günü 9 şube müdürünün görev yerleri değiştirildi. Dün gece de 3 yıldan bu yana Terörle Mücadale Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Yusuf Aşkan, Siber Suçlar, Silah Ruhsat gibi birimlerden sorumlu müdür yardımcılığına, asayişten sorumlu müdür yardımcısı Ata Akman ise trafikten sorumlu müdür yardımcılığına getirildi. Emniyette bazı şube müdürleri ve yardımcılarının da görev yerleri değiştirildi.
Bu atamaların ardından Ata Akman, Yusuf Aşkan ile birlikte 5 şube müdürü ve yardımcısı, yürütmeyi durdurmak için mahkemeye başvurdu. Müdürlerin mahkemeleri sonuçlanmadan Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talimatıyla Ata Akman, Yusuf Aşkan'ın da aralarında bulunduğu 7 müdür, Diyarbakır Ali Gaffar Polis Meslek Yüksekokulu'nda görevlendirildi.
Bu arada daha önce Diyarbakır'dan İzmir'e atanan Murat Yavuz Aktan, yeniden Diyarbakır Emniyet Müdür Yardımcılığı görevine atandı.

FB(GG/SS)