DİYARBAKIR ve Tunceli'de güvenlik güçleri ve PKK'lı teröristler arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada Diyarbakır'da 3 korucu yaralanırken, Tunceli'de ise 1'i sözde üst düzey yönetici 3 terörist öldürüldü.

TUNCELİ'DE 3 PKK'LI ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Tunceli'nin Pülümür İlçesi'nde gece başlayıp sabaha kadar süren çatışmalarda, 1'i sözde yönetici düzeyinde olduğu ileri sürülen 3 PKK'lı terörist ölü ele geçirildi.

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'nca, Pülümür İlçesi Kızılmescit- Karagöl Dere Mevkii bölgesinde yapılan operasyonda çıkan çatışmada 2'si kadın, 1'i erkek olmak üzere toplam 3 teröristin silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirildiği bildirildi. Ölü ele geçirilen PKK'lılardan birinin, örgütün sözde Dersim eyaleti doğu cephesi Bağır grubu sorumlusu olduğu tespit edildi. 

Ele geçirilen silahların birinin M-16, ikisinin Kalaşnikof ve mühimmatı olduğu açıklandı.

Tunceli Valiliği tarafından "İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir" denildi.

DİYARBAKIR'DA ÇATIŞMA: 3 KORUCU YARALI

DİYARBAKIR'ın Hazro İlçesi, Ülgen Köyü kırsalında PKK'lı teröristler korucular arasında çıkan çatışmada 3 güvenlik korucusu yaralandı.

Hazro ilçesi Ülgen Köyü kırsal alanında görevli olan güvenlik korucularına, akşam saatlerinde bir grup PKK'lı terörist tarafından saldırı düzenledi. Güvenlik korucularının saldırıya karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateş sırasında yaralanan 3 güvenlik korucusu bölgeye sevk edilen ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Saldırı düzenleyen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.