VALİLİK: "İDDİA SAHİBİ HAKARET, TEHDİT VE İFTİRA SUÇUNDAN CEZA ALMIŞ"
Diyarbakır'da bir emniyet amirinin küçük yaştaki 3 çocuğa tecavüz ettiği ve hakkında takipsizlik kararı alındığı iddiaları ile ilgili Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, sosyal medyada konuyla ilgili paylaşılan yazı ve haberler tamamen gerçek dışı olduğu belirtilerek, iddia sahibinin polise hakaret, tehdit ve iftira suçundan toplam 17.5 ay hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi.
Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bazı internet haber sitelerinde '3 polisten, 3 kardeşe istismar' ve 'Diyarbakır'da 3 kardeş aylarca polis istismarına maruz kaldı" diye haberlere yer verildiği ve kurumsal twitter hesaplarına konuyla ilgili mesajların geldiği belirtilerek, "Bahse konu iddialar ile ilgili kamuoyunun doğru şekilde bilgilendirilmesi için bu açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur" denildi. Valilik, daha önce de gündeme gelen polislerin çocuklara tecavüz ettiği iddiaları üzerine, 24 Nisan 2014 tarihinde kapsamlı bir açıklama yapıldığını hatırlatarak, açıklamasında şöyle dedi:
"İddialar üzerine adı geçen personel hakkında yürütülen idari ve adli işlemlerde kovuşturmaya yer olmadığını karar verilmiş ve konuyla ilgili mahkeme kararı mevcuttur. Son günlerde  bu şekilde kamuoyu yaratmak için konuyla ilgili iddiada bulunan M.E.'nin hakkında adli işlem başlatılmış ve polise hakaret suçundan 2 ay 15 gün, tehdit suçundan 5 ay, iftira suçundan da 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştır. Sosyal medyada konuyla ilgili paylaşılan yazı ve haberler tamamen gerçek dışıdır. Bu konu bahane edilerek Emniyet Müdürlüğümüzün kurumsal kimliği ve mensupları hakkında maksatlı olarak yapıldığı değerlendirilen haber ve yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır. Olumsuz algı oluşturmaya yönelik iddia ve yorumların hiçbir hukuki, insani ve vicdani bir dayanağı bulunmamaktadır. Bu tip konu olması durumunda hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyeceği, basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur."