Canan ALTINTAŞ- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde terör örgütü PKK'nın 12 gün önce hendekler kazarak kapatıp eylemi sürdürdüğü Diyarbakır- Bingöl karayolunu yeniden ulaşıma açmak için güvenlik güçleri bugün operasyon başlattı. Lice'nin Fis Ovası Mevkii'nde yola kazılan hendekleri kapatmaya başlayan güvenlik güçlerine, PKK yandaşları el yapımı patlayıcı ve havai fişeklerle saldırırken, 5 asker yaralandı.
Bölgede karakol yapımı ve operasyonları gerekçe göstererek Diyarbakır-Bingöl karayolunu Lice İlçesi Fis Ovası Mevkii'nde 24 Mayıs günü hendekler kazarak kapatan PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Gençlik Hareketi grubuna geçen 30 Mayıs günü operasyon düzenlenerek, açılan hendekler kapatıldı. Ancak güvenlik güçlerinin bölgeden ayrılmasının ardından karayolunda bu kez uzunluğu 50 metreyi, derinlikleri yer yer 2 ile 5 metre arasında olan hendekler kazan göstericiler, Diyarbakır-Bingöl karayolunu yeniden kapattı.
SAAT 05.00'TE OPERASYON BAŞLADI
Yol kapatan PKK'lı gruplara yönelik güvenlik güçleri bugün saat 05.00 sıralarında geniş kapsamlı operasyon başlattı.
Sıkı güvenlik önlemleri altında, açılan hendeklerin iş makineleri ile kapatılmasına başlanırken, çevrede sıkı güvenlik önlemler alındı. Lice'nin Çağıl Mevkii'nde çadır kurup burada bekleyen PKK yandaşlarına askerler, uyarı anonsları yaptı. Anonslarda, "Size zarar vermeyeceğiz. Sizden sakin olmanızı istiyoruz" denildi.
5 ASKER YARALANDI
Ancak bir süre sonra bölgeden güvenlik güçlerine el yapımı patlayıcı ve havai fişeklerle saldırıda bulunuldu. Atılan ses bombası ve havai fişeklerden 5 asker yaralandı.
Yaralı askerler hastaneye sevk edilirken, güvenlik güçleri de saldırganlara gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale bulunuldu. Çatışma sırasında PKK'lı göstericilerin terk ettiği çadırlarda yangın çıktı.
Bölgede güvenlik güçleri, olayların yatışmasının ardından açılan hendekleri kapatma çalışmalarını sürdürüyor.

CA,SS(GG/AAA) (FOTOĞRAFLI)