3 ASKER YARALI
Genelkurmay Başkanlığı, dün yapılan operasyonda bir uzman çavuşun atılan taşla, bir uzman çavuşun atılan parça tesirli el bombası, bir uzman çavuşun da atılan havai fişeğin yanında patlaması nedeniyle, çeşitli yerlerinden hafif yaralandığını açıkladı. Yaralıların Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındığı kaydedildi.
Bu arada olay sırasında el yapımı patlayıcı hazırlayan S.E.'nin patlayıcının elinde patlaması sonucu sol elinin bilek kısmandan koptuğu ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü belirtildi.
Genelkurmay Başkanlığı, jandarma tarafından sökülen çadırlar bölgesinde yapılan incelemede, 17 molotof kokteyli, 48 havai fişek, 4 çivi ile takviye edilmiş el yapımı patlayıcı, bir dizüstü bilgisayar, bir cep telefonu ele geçirildiğini açıkladı. Bu arada eylemci grubun Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait bir kamyoneti yaktığı belirtildi.
BEYTÜŞŞEBAP'TA KAÇIRILAN 3 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI
Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde PKK'lılar dün Çığlıca Köyü Emekli Mahallesi bölgesinde Mezra Karakolu'nda konuşlu 2'nci Jandarma Komando Tabur Komutanlığı hizmet binası inşaatına mermer taşıyan 3 aracı yakmış ve şoförlerini kaçırmıştı. PKK'lılar şoförleri bugün aynı bölgeye yakın bir yerde serbest bıraktı.

SS(GG/İD)