PETROL ŞİRKETİNE BASKIN
Genelkurmay Başkanlığı, Mardin'in Dargeçit İlçesi'ne bağlı Kısmetli Köyü yakınlarında bulunan bir sivil petrol arama şirketine ait şantiyeye gelen bir grup PKK'lının 1 sabit yakıt tankı, 1 kamyon ve 3 kamyoneti yaktığını bildirdi. Olayla ilgili şu bilgiler verildi:
"Mardin ili Dargeçit İlçesi Kısmetli Köyü mülki sınırlarında bulunan sivil bir petrol arama şirketine ait şantiyeye gelen silahlı 5 bölücü terör örgütü mensubu tarafından, şantiyede görevli 5 bekçi ile 25-30 işçinin cep telefonları toplandı ve etkisiz hale getirilmelerini müteakip, şantiyede bulunan 1 sabit yakıt tankı, 1 kamyon ve 3 pikap cinsi araç yakıldı. Bölücü terör örgütü mensupları, araç yakma eylemini müteakip, yaya olarak bölgeden uzaklaştı. Ayrıca işçiler, bölücü terör örgütü mensupları tarafından 'Burada bizden habersiz çalışma yapamazsınız' şeklinde tehdit edildi."
ŞANTİYE ŞEFİ KAÇIRILDI
Van'ın Başkale İlçesi yakınlarında bir şantiyeye baskın yapan başka bir grup PKK'lı, şantiye şefini ilçeye 20 kilometre uzaklıktaki Tahılköy yönüne kaçırdı. Bölgedeki güvenlik güçleri iki olayla ilgili soruşturma ve operasyona başladı.

(İD)