DİYARBAKIR Açık Cezaevi'nde bulunan ve adliyede çaycı olarak çalışan 10 hükümlü, dolap taşıma işinde çalışmayı reddettikleri için disiplin cezası verilerek E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Yapılan itiraz üzerine infaz hakimi 10 hükümlünün açık cezaevine gönderilmesine karar verdi. Ancak yeniden açık cezaevine nakledilen hükümlüler, çalıştırılmak için adliye çay ocağına gönderilmedi.
Diyarbakır Açık Ceza ve İnfaz Kurumu'nda hapis cezasını çeken bazı hükümlüler, cezalarının bitimine 1 yıldan az süre kaldığı için bu yılın başından itibaren adliye binasında çaycı olarak çalıştılmaya başlandı. Mesai saatleri içinde hakim ve savcı katlarındaki çay ocaklarında çalıştırılan hükümlüler, mesai bitiminde ise yeniden cezaevine götürüldü. İddiaya göre geçen ay adliyede çalışan hükümlülerden, depoda bulunan bazı dolapların taşınması istendi. Hükümlülerden 10'u, adliyede çaycılık yapmak için getirildiklerini ve dolap taşımanın kendi işleri olmadığını belirterek, talimatı reddetti. Bu hükümlüler, her zaman olduğu gibi mesai saatinden sonra cezaevine götürüldü.
KAPALI CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER
Diyarbakır Açık Ceza ve İnfaz Kurumu'nda cezalarını çeken hükümlüler, dolap taşımayı reddettikleri için Cezaevi Müdürü'nün verdiği disiplin cezası ile Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'ne nakledildi. Yaklaşık bir ay kapalı cezaevinde kalan hükümlülerin avukatları, İnfaz Hakimliği'ne itiraz başvurusu yaptı. Hükümlülerin durumunu değerlendiren İnfaz Hakimi disiplin cezasını haksız buldu. Cezanın kaldırılması üzerine 10 hükümlü yeniden Açık Cezaevi'ne nakledildi. Bu hükümlülerin, çay ocağında çalıştırılmak üzere yeniden adliyeye gönderilmedikleri belirtildi.

FB(GG/COŞ)