ANTALYA'da tıbbi mümessil olarak çalışan Battal Baysal, amirinin "Dişlerini fırçala" diyerek kendisine mobbing uyguladığı iddiasıyla açtığı tazminat davasını kazandı.
Battal Baysal, 13 yıl önce ilaç mümessili olarak çalışmaya başladığı işyerinde, amiri konumundaki M.Ö.'nün sürekli işten atma, primlerini ödememe, aşağılama, küçük düşürme, azarlama, bağırma, alay etme, hakaret gibi unsurlarla kişilik haklarına saldırdığını, psikolojik tacizine maruz kaldığını belirterek Antalya 3'üncü İş Mahkemesi'nde dava açtı.
Battal Baysal'ın avukatlığını yapan kız kardeşi Çiğdem Baysal, M.Ö.'nün müvekkiline gönderilen e-postaları mahkemeye delil olarak sundu. Avukat Çiğdem Baysal, Battal Baysal'ın 2 yıl üst üste zam alamadığını vurgulayarak, "Müvekkilimin arkadaşları da psikolojik taciz ve hakaretlere tanık oldu. Arkadaşlarının yanında müvekkilimi, 'Dişlerini fırçala. Dişlerin kötü görünüyor, temizlettir' diyerek küçük düşürmüştür" dedi.
M.Ö.'nün hırslı olduğunu, ilaç satışında Türkiye birincisi olabilmek için çalışanlara akıl almaz sözlerle hitap ettiğini, şirket içinde iyi bir konuma gelmek ve terfi etmek için çalışanlara hakarete varan sözleri yazılı hale getirdiğini anlatan Avukat Çiğdem Baysal, M.Ö.'nün daha sonra bu sözleri mahkemede 'motivasyon' için söylediğini iddia ettiğini dile getirdi.
3'üncü İş Mahkemesi, dava sonunda ilaç firması ile M.Ö.'yü, Battal Baysal'a mobbing uyguladıkları gerekçesiyle 10 bin lira tazminata mahkum etti. Mahkeme ayrıca Battal Baysal'ın işe iadesine, eğer işe başlatılmazsa 5 aylık brüt ücretinin ödenmesine hükmetti.