KONYA'da polis 'Dur' ihtarına uymayıp kaçan 17 yaşındaki sürücü C.K., kovalamaca sonucu yakalandı. Kamyoneti babasından izinsiz aldığını, polisin yakalamaması için kaçtığını belirten C.K.'nın direksiyon başında da çakmak gazı kokladığı ileri sürüldü.
Olay, dün saat 23.30 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Horuzluhan Mahallesi Büyük Şahin Caddesi üzerinde meydana geldi. Bosna Hersek Mahallesi'nde devriye görevi yapan polis, farları yanmayan 42 FM 856 plakalı kamyonete 'Dur' ihtarında bulundu. Kamyonet sürücüsü ihtara uymayıp kaçmaya başladı. Yaklaşık 15 kilometrelik kovalamaca sonucu kamyonet, bir sanayi sitesi içerisinde polis tarafından durduruldu.
Kamyonetin direksiyonunda bulunan C.K., kısa bir süre kapıyı kilitleyip, inmemek için direndi. Polisin iknası sonucu araçtan inen C.K., kamyoneti babasından izinsiz aldığını, ehliyeti olmadığı için de yakalanmamak için kaçtığını itiraf etti. Polisin, araç içinde boş çakmak gazı tüplerini bulması üzerine C.K., araç kullanırken çakmak gazı kokladığını söyledi.
C.K.'ya, ehliyetsiz araç kullanmaktan ve polisin 'Dur' ihtarına uymamaktan 1634 lira para cezası, araç sahibine ise 1400 lira para cezası uygulandı.

TY (İA/CK) (FOTOĞRAFLI)