AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'e suikast olayında görevini ihmal ettiği iddia edilen dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün yeniden yargılanmasına devam edildi.
Trabzon 1'inci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Albay Öz katılmadı. Öz'ün avukatı Ali Sürmen, Dink ailesinin avukatı Hakan Bakırcıoğlu ile müdahiller Rahil, Delal, Sera, Arat ve Hasrof Dink duruşmada hazır bulundu. Duruşma, Trabzon 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’nin sanık Albay Ali Öz hakkında ‘Görevi ihmal ve evrakta sahtecilik’ suçundan verdiği kararın Yargıtay tarafından yapılacak olan temyiz incelenmesi sonucunun beklenmesine karar verilerek ertelendi.
YARGITAY AĞIR CEZA'YA GÖNDERMİŞTİ
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinden bir süre sonra İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz ile 8 asker hakkında 'ihmal' suçundan Trabzon 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi ile 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ayrı ayrı dava açılmıştı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi 17 Mayıs 2011’de, sanık Albay Ali Öz hakkında aynı fiil nedeniyle Trabzon 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılmış dava bulunduğundan ve aynı fiil nedeniyle bir kişinin iki kez mahkeme önüne çıkartılamayacağı gerekçesiyle davanın reddine karar vermişti.
Trabzon 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi ise 2 Haziran 2011’de, Dink'in öldürülmesinde ihmalleri bulunduğu iddiasıyla Albay Ali Öz ve İstihbarat Şube Müdürü Kıdemli Yüzbaşı Metin Yıldız'ı 6'şar, astsubaylar Okan Şimşek ve Veysel Şahin ile Hüseyin Yılmaz ve Hacı Ömer Ünalır'ı 4'er ay hapis cezasına çarptırmış, Gazi Günay ve Önder Araz’ın ise beraati yolunda karar almıştı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin davanın reddine yönelik kararına itirazı görüşen Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, davanın Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine hükmedince dosya Trabzon 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülmeye başlandı.