Mustafa BAĞDİKEN- Orhan UZUN/DİLOVASI (Kocaeli), () - KOCAELİ'nin Dilovası İlçesi'ndeki Dilovası Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Ak Metal Fabrikası'nda, atık yağ dönüşüm tesisinde patlamanın ardından çıkan yangın korkulu anlar yaşattı. Yangın nedeniyle D-100 karayolunun Körfez ile Dilovası arasında İstanbul yönü ulaşıma kapandı.
Demir çelik sektöründe faaliyet gösteren fabrika içindeki atık yağ dönüşüm tesisinde saat 09.55'de çıkan yangın patlamanın ardından başladı. Burada çalışan işçilerin ifadelerine göre, trafonun da bulunduğu bölümde meydana gelen şiddetli patlamanın ardından atık yağlar tutuştu ve alevler kısa sürede tanklara da sıçradı. İlk müdahaleyi Dilovası Belediyesi'nin yapmasına rağmen yetersiz kalınca takviye istendi. Yangın nedeniyle D-100 karayolunun Körfez ile Dilovası arasında İstanbul yönü kilitlenince, itfaiye arazözleri yangın bölgesine ters yönü kullanarak girdi. Bu yöndeki araçlar da geri çevrilerek TEM'e yönlendirildi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden takviye olarak giden itfaiye ekipleri yangının hemen yanında bulunan diğer fabrikalara sıçramaması için tedbir alırken, diğer tanklara da köpük ve su sıkarak soğutma yaptı.
Yangın nedeniyle olay yerine giden Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, yangının çıkış nedeninin henüz belli olmadığını, patlama sırasında ilk alınan bilgilere göre sadece bir işçinin yaralandığını ve onun da Darıca'daki Farabi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındığını söyledi.

(FOTOĞRAFLI)