Buket YETİŞSİN/ DİDİM,(Aydın),() - AYDIN'ın Didim İlçesi'nde, İstanbul'da başına isabet eden gaz kapsülü sonrası kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için protesto gösterisi düzenlendi.
Sosyal medyada örgütlenen CHP, HDP, BDP, DSP, ÖDP ve İP üyelerinin oluşturduğu Didim Demokrasi Platformu üyeleri, önce kent meydanına yürüdü. Topluluğa Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, CHP Didim Belediye Başkan Adayı Deniz Atabay, HDP Didim Belediye Başkan Adayı Sürmeli Bal'dan da destek geldi. Grup adına meydanda basın açıklamasını yapan Eğitim- Sen Sekreteri Gülzade Bozkır, "Biliyoruz ki Berkin'i vuran polis hiçbir zaman meydana çıkmayacak. Berkin yoğun bakımdayken Tayyip Erdoğan 'Polisimiz destan yazdı' dedi. Sorumluların cezalandırılmasını isteyenlere polis vahşice saldırdı, polisler ve görüntüler gizlendi. Berkin için eylem yapmak isteyenlere gözaltılar yapıldı, tutuklandı. Devlet Berkin'i görmedi. Taki ölümüne bir gün kala Abdullah Gül 'geçmiş olsun' dedi. Tayyip Erdoğan 269 gün boyunca Berkin'in adını anmadı, çünkü gerçek katil o ve o'nun çevresindekiler. Bunu biz söylemiyoruz; kendisi söylemişti. Berkin yoğun bakımdayken 'Polise vur emrini ben verdim, Polisim destan yazdı' demişti. Biliyoruz ki Berkin'i vuran polis hiçbir zaman ortaya çıkmayacak, ortaya çıksa bile İç İşleri Bakanlığı soruşturma izni vermeyecek. Verse bile uyduruk idari cezalarla kapatmaya çalışacaklar. Biz biliyoruz; çünkü Berkin milyonları çalan iktidar partisi üyelerinin çocuğu değildi. Çünkü Berkin biz emekçilerin çocuğu idi. Biz bu ülkenin milyonlarca emekçisi, halkı katillerden hesap soracağız. Sana söz Berkin, hesabın mahşere kalmayacak. Vur Emrini verenler senin 16 kilogramlık cenazenin altında kalacak. Elvan ailesinin acısını paylaşıyor, katillerin arkasındaki siyasi güçleri hesap verene kadar bu işin peşini bırakmayacağız. Gün onurumuza, umudumuza ve Berkin'imize sahip çıkma günüdür. Ekmeğin ve umudun bize emanet ettiği Berkin seni asla unutmayacağız" dedi.
SEMBOLİK ÇADIR KURULDU 
Meydanda sembolik Direniş Çadırı kuran Didim Gençlik Platformu üyesi yaklaşık 20 kişi 'Adalet için Nöbetteyiz' sloganı attı. Eyleme katılan diğer protestocular ise meydandan ayrıldı.

BY (KÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)