ADANA'da hasta çocuğunun tedavisi için 20 bin liraya ihtiyacı olduğunu söyleyen 31 yaşındaki Hikmet U. 7 katlı binanın damına çıkıp, "Devletten özür dilerim" diyerek atlamak istedi. Polislerin ikna etmeye çalışırken görüntü alan gazetecileri görünce damdan inen Hikmet U., geçen hafta Ankara'da Ak Parti Genel Merkezi önündede eylem yapınca gözaltına alınmıştı.
Olay, öğle saatlerinde merkez Çukurova İlçesi'nin Mahfesığmaz Mahallesi'ndeki Kenan Evren Bulvarı üzerinde meydana geldi. Uzun süredir işsiz olduğunu söyleyen Hikmet U., tadilat yapılan 7 katlı binanın en üst katına çıkarak etrafı izlemeye başladı. Onun aşağıya atlamak istediğini düşünen vatandaşlar 155 Polis İmdat telefonunu arayarak durumu bildirdi. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Binanın en üst katına çıkan polisler, Hikmet U.'yu eyleminden vaz geçirebilmek için görüşme yaparken, sağlık ekipleri ve itfaiye de atlama ihtimaline karşı tedbir aldı. Hava yatağını şişiren itfaiye ekipleri, merdivenli aracı hazır bekletmeye başladı. Görevlilerin hazırlıklarını gören vatandaşlar da cadde üzerinde toplanarak olayı izledi.
Derdini anlatmak için başka çaresinin kalmadığını ifade eden Hikmet U., "Ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir vatandaşı olarak, devletimden özür diliyorum. Benim devletten 20 bin lira alacağım var. Benim 12 yaşında evladım var. Çaresiz hastalığın pençesinde kıvranıyor. Onu tedavi ettirmek için her ay 5 bin lira harcamak zorundayım. Kimin kapısını çaldıysam yüzüme kapandı. Artık yaşamak istemiyorum" diye bağırdı. Hikmet U.'ya yardımcı olacaklarını söyleyen polisler, "Bu şekilde hiç bir şey çözemezsin. Sana yardımcı olacağız. Medya da burada, artık seni herkes duyuyor" diyerek eyleminden vaz geçmesini istedi. Ekiplerin ısrarı üzerine Hikmet U., eyleminden vaz geçip damdan indi.
Ekip aracına bindirilen Hikmet U., işlemlerin yapılabilmesi için Fatih Polis Merkezi'ne götürüldü.