ŞİŞLİ’ de bir inşaatın önünde kurulan 12 metre yüksekliğindeki reklam panosu, şiddetli rüzgarın etkisiyle yıkılma tehlikesi geçirince, çevredeki yaya ve trafikteki sürücüler yaralanma tehlikesi yaşadı. Polis çevrede güvenlik şeridi oluştururken, itfaiye yaptığı çalışma ile tehlikeyi giderdi.

Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan bir inşaatın ön cephesine kurulan 12 metre 

yüksekliğinde, 20 metre genişliğindeki panonun bir bölümü yırtıldı. Yırtılan parça ve reklam panosunun üzerinde bulunan aydınlatma lambaları rüzgarda savrularak yıkılma tehlikesi yaşadı.

Tehlike nedeniyle, polis yaya yolunu güvenlik şeridi çekerek kapattı. Olay yerine gelen belediye ekipleri, inşaat yetkililerine ulaşarak tehlikenin giderilmesini istedi.

Olay yerine çağrılan bir vinç, yıkılma tehlikesine karşı iskeleye destek oldu. Ardından devreye giren itfaiye ekibi merdiven aracıyla yukarıya çıkarak önce reklam panosundaki brandayı kesti. Daha sonra iskeleyi tutan ahşap kaplamada, motorlu testere ile pencereler açıldı. Buradan hava sirkülasyonu sağlanarak, rüzgarın panoyu devirme tehlikesi önlendi.